Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 09:27

Μ' ΑΓΑΠΑ, ΔΕΝ Μ'ΑΓΑΠΑ... Το ερωτικό τραγούδι από τον Μότσαρτ στον Μορικόνε

Μ' ΑΓΑΠΑ, ΔΕΝ Μ'ΑΓΑΠΑ... Το ερωτικό τραγούδι από τον Μότσαρτ στον Μορικόνε

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ / ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συναυλία ερωτικού λυρικού τραγουδιού από το Ιταλικό Lyric Ensemble θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, με ελεύθερη είσοδο, από το Italian Lyric Ensemble. Η συναυλία έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μεσσήνης, Οι Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καλαμάτας.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «τέσσερις υπέροχες γυναίκες, οι Federica Raja (Φεντερίκα Ράια, σοπράνο), Carlotta Malquori (Καρλότα Μαλκουόρι, βιολί), Sofia Casci (Σοφία Κάσι, κλαρινέτο) και Serena Marotti (Σερένα Μαρότι, πιάνο) παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό πρόγραμμα βασισμένο στο μουσικό θέμα του ερωτικού τραγουδιού από τις αρχές του 18ου αιώνα, μέχρι το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, από πλούσιο οπερατικό ρεπερτόριο και κλασσικό Ναπολιτάνικο τραγούδι, μέχρι τη μουσική για τον κινηματογράφο και το "ελαφρύ τραγούδι".

Η περιοδεία του σχήματος που ταξιδεύει στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Ελληνο-ιταλικού Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας θα εμφανισθεί στο Εκκλησιαστήριο στην Αρχαία Μεσσήνη το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου στις 20:30

Η βραδιά τελεί υπό την Αιγίδα της Ιταλικής πρεσβείας και στην οργάνωση συμμετέχουν ο Δήμος Μεσσήνης, Οι Φίλοι του Μουσείου Τ. Κατσουλίδη και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καλαμάτας.

Ο συντονισμός γίνεται από τη κυρία Margherita Bovicelli, Agente Consolare Onorario d'Italia sud Peloponneso».