Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 00:28

“Ρεμπέτικο”

“Ρεμπέτικο”

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έργα του εικονογράφου, ζωγράφου, συγγραφέα και πανεπιστημιακού καθηγητή Γιώργου Κόρδη, με τον γενικό τίτλο “Ρεμπέτικο”, παρουσιάζονται, από το Εικαστικό Εργαστήριο της Φάρις, στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας (κτίριο Εικαστικού Εργαστηρίου, παλιό Γυμνάσιο Παραλίας) μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2023.  

Στην έκθεση “Ρεμπέτικο”, σημειώνει η Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζονται “δέκα τέσσερα έργα τα οποία αναφέρονται στον πλούσιο και γνήσια ελληνικό κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού. Στην εκατονταετηρίδα της Μικρασιατικής τραγωδίας τα έργα του Γιώργου Κόρδη δίνουν με το δικό του ανεπανάληπτο ζωγραφικό ύφος όλη την μουσική ρώμη και ελληνική εκφραστικότητα του ρεμπέτικου τραγουδιού. Το ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο διαμορφώθηκε στις προσφυγικές παραγκουπόλεις, όπου ρίζωσε ο ξεριζωμένος μικρασιατικός πληθυσμός ενσωματώνει μέσα του όλα τα λαμπερά κοιτάσματα της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, του δημοτικού τραγουδιού, και της μικρασιατικής μουσικής παράδοσης”.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου και από τις 8 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα,  από τις Τετάρτες μέχρι τις Παρασκευές τις ώρες από τις δύο μετά το μεσημέρι μέχρι τις εννιά το βράδυ και τα Σάββατα από τις δέκα το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι. 

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα, τηλ.: 2721028864, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « “Ρεμπέτικο” Για την Κιάρα – A Chiara »