Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 17:28

Το Λιοντάρι του Χειμώνα - The Lion in Winter

Το Λιοντάρι του Χειμώνα - The Lion in Winter

FILMHOUSE - ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 
Την υποψήφια για εφτά Βραβεία Όσκαρ ταινία, εκ των οποίων κέρδισε τα τρία, “Το Λιοντάρι του Χειμώνα”, στην οποία παίζουν οι κορυφαίοι Πήτερ Ο’ Τουλ και Καθριν Χέπμπορν, θα προβάλει την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις εννιά το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, η Filmhouse/Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας…

Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει πέντε ευρώ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών. 

Σημειώνει για την ταινία η Filmhouse: “Βρισκόμαστε στο έτος 1183. Η βασίλισσα Ελεονώρα της Ακουϊτανίας, από καιρό εξορισμένη σε κάποιο ξεχασμένο κάστρο, δέχεται την πρόσκληση του βασιλιά Ερρίκου του Β’ να περάσουν μαζί με τα τρία τους παιδιά την ημέρα. Ο απώτερος όμως σκοπός του βασιλιά, είναι να διατηρήσει στενούς δεσμούς με την οικογένεια του επιδιώκοντας την ενδυνάμωση της δικής του εξουσίας και εμποδίζοντας οποιοδήποτε πιθανό σχέδιο ανατροπής του από τη γυναίκα του ή τους τρεις γιους του.

Οι σχέσεις μιας βασιλικής οικογένειας αναδύονται από το μελόδραμα του Αντονι Χάρβει, που μετέφερε το ομώνυμο θεατρικό έργο στον κινηματογράφο, με ένταση ως ένα δραματικό ψυχογράφημα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας με θαυμάσιες ερμηνείες και υποβλητική μουσική από τον Τζον Μπάρι.

Οι ερμηνείες από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών μεταξύ των οποίων εμφανίζονταν για πρώτη φορά ο Άντονι Χόπκινς και ο Τίμοθι Ντάλτον θεωρούνται από τις επιβλητικότερες που έχουν γίνει. Το έργο προτάθηκε για 7 Όσκαρ και κέρδισε 3: Μουσικής, Σεναρίου και κατά το ήμισυ Γυναικείου Ρόλου, μιας και το άλλο μισό κέρδισε η Μπάρμπρα Στρέιζαν στο μιούζικαλ «Ένα Αστείο Κορίτσι»”.

 

Το Λιοντάρι του Χειμώνα - The Lion in Winter

Biography, Drama, History | K-12 | 1968 | USA | 134΄

σκηνοθεσία: Anthony Harvey

παίζουν:  Peter O'Toole, Katharine Hepburn, Anthony Hopkins

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse