Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 12:26

Ρεσιτάλ κιθάρας του Κώστα Τοσίδη

Ρεσιτάλ κιθάρας του Κώστα Τοσίδη

Ένα μουσικό διάλογο ανάμεσα στον J.S.Bach και σύγχρονους συνθέτες θα παρουσιάσει στο κοινό της Καλαμάτας, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο σολίστ κιθάρας Κώστας Τοσίδης, στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, με είσοδο 5 ευρώ…

Ο σημαντικός μουσικός θα διδάξει και σε masterclass στην Καλαμάτα, οι θέσεις του οποίου έχουν κλειστεί από σπουδαστές κιθάρα από ένα μήνα πριν. Στη συναυλία εκτός από έργα του J.S.Bach, θα παρουσιάσει ακόμη έργα των A.Ourkouyounov, Γ. Νούση, Γ .Παπακρασά κ.ά.

Ο Κώστας Τοσίδης ολοκλήρωσε με Άριστα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg στην τάξη των Eliot Fisk και Ricardo Gallen και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα με τον Marco Tamayo στο Klagenfurt Konservatorium.  Το  2009 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές με άριστα και γίνεται βοηθός του Eliot Fisk και φέτος ολοκληρώνει το Διδακτορικό του στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών. Είναι ιδρυτικό μέλος του πολυβραβευμένου κουαρτέτου Miscelanea Guitar Quartet και έχει στο ενεργητικό του πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με εξαιρετικούς συνθέτες όπως ο A.Ourkouzounov,  ο Μ. Ι.Ηλίας, ο F.Gasull, ο M.Dottlinger, ο Γ.Παπακρασάς, ο M.Smaili και ο Γ.Νούσης.