Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 01:47

The Human Condition με τον Δημήτρη Τζαμουράνη

The Human Condition με τον Δημήτρη Τζαμουράνη

Με το έργο “Περσεφόνη” ο διεθνώς γνωστός Καλαματιανός ζωγράφος, Δημήτρης Τζαμουράνης, συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «The Human Condition: from Modernity to the Contemporary», στην Γκαλερί Σκουφά, στην Αθήνα.

Στην έκθεση, “The Human Condition: from Modernity to the Contemporary”, σημειώνει η Γκαλερί Σκουφά, καλλιτέχνες των ιστορικών πρωτοποριών όπως ο André Derain, ο Giorgio de Chirico, ο Otto Dix, ο Jean Fautrier και ο Francis Picabia συνομιλούν με καλλιτέχνες του ύστερου μοντερνισμού όπως ο Eduardo Arroyo και ο Andy Warhol, ενώ ο διάλογος αυτός συνεχίζεται με σύγχρονους καλλιτέχνες της ζωγραφικής σχολής του Βερολίνου όπως ο Peter Böhnisch, ο David Nicholson, ο Δημήτρης Τζαμουράνης, ο Thomas Virnich, ο René Wirths, η Sandra Vásquez de la Horra και ο John Isaacs.

Θέτοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 1920, η έκθεση παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών οι οποίοι αποτέλεσαν σταθμό στη διαμόρφωση της Μοντέρνας τέχνης. Καλύπτοντας, λοιπόν, ένα φάσμα εκατό περίπου χρόνων, ο θεατής μπορεί να περιπλανηθεί στην εξέλιξη της ανθρώπινης αναπαράστασης μέχρι τη σημερινή εποχή.

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων της συγκεκριμένης έκθεσης είναι η ανθρωποκεντρική θεματική και η εστίαση στην προσωπογραφία ως μέσο που προσφέρει τη δυνατότητα εξεικόνισης της προσωπικότητας, των συναισθημάτων και του ψυχικού κόσμου του απεικονιζόμενου μέσα από το αντιληπτικό πρίσμα του δημιουργού.

Συμμετέχουν: Giorgio de Chirico, André Derain, Otto Dix, Francis Picabia, Andy Warhol, Jean Fautrier, Eduardo Arroyo , Peter Böhnisch, Sandra Vásquez de la Horra, David Nicholson, John Isaacs, , Δημήτρης Τζαμουράνης, Thomas Virnich, και René Wirths.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 18 Μαρτίου 2023.