Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 00:58

“5+5” του Peter Eastland

“5+5” του Peter Eastland

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 

Ο Άγγλος φωτογράφος που εδώ και περίπου 20 χρόνια ζει, όταν δεν γυρίζει τον κόσμο για τη δουλειά του, στο Προάστιο της Μάνης, Peter Eastland, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, εκθέτει φωτογραφίες του στο art café “Κούνιες», στο Ιστορικό Κέντρο. Ο τίτλος της έκθεσης “5+5”…

Την έκθεση διοργανώνει η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ατομικές εκθέσεις άλλων μελών της Ομάδας.

Όπως σημειώνει η Φ.Ο.ΚΑΛ., «ο Peter Eastland είναι φωτογράφος για πάνω από 50 χρόνια. Πηγή έμπνευσής του αποτέλεσαν τα πολλά και ποικίλα  ταξίδια, που πραγματοποίησε στη διάρκεια της ζωής του. Έζησε πολλά χρόνια στην Ισπανία κι από εκεί ταξίδεψε στη Βόρεια Αφρική, πριν τελικά καταλήξει  στην Ελλάδα.

Ο Peter Eastland, αφού εκπαιδεύτηκε σε εφημερίδα της Αγγλίας, έγινε μέλος ενός πρακτορείου ναυτικής φωτογραφίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε καριέρα ανεξάρτητου φωτογράφου και συγκέντρωσε μια εκτενή συλλογή φωτογραφιών. Εργάζεται τόσο στην έγχρωμη όσο και στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, κάτι που του επιτρέπει να εξερευνήσει ένα ευρύτερο φάσμα ιδεών.

Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί διεθνώς σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, όπως: The Times, The Independent, The Guardian, Καθημερινή, DN Resor, Vogue, Elle και αλλού. Επίσης, έχει κάνει εκθέσεις φωτογραφίας σε Αγγλία και Ελλάδα.

Ο Peter Eastland επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Μάνη πριν από 35 χρόνια και τα τελευταία είκοσι ζει σε ένα ανακαινισμένο πυργόσπιτο στο Προάστιο, όπου συνεχίζει να φωτογραφίζει το ποικίλο τοπίο της περιοχής και τη ζωή εκεί, ενώ συνεχίζει να ταξιδεύει στη Δυτική Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Διάρκεια Έκθεσης: 19/2/2023 έως 4/3/2023 (τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του art_cafe ΚΟΥΝΙΕΣ)

 

Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Οικίσκος Νο9, Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας (έναντι ΕΡΤ Καλαμάτας).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944583009
Εmail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: http://www.fokal.gr/

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (group)

Facebook: Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ (page)

Instagram: #Φωτογραφική_Ομάδα_Καλαμάτας