Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 16:54

Paths of Art εγκαίνια το Σάββατο

Paths of Art εγκαίνια το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ  

Μεταφέρθηκαν για το Σάββατο τα εγκαίνια της διαβαλκανικής έκθεσης “Paths of Art”, στην Γκαλερί Α49. Είναι έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και μικρογλυπτικής που θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων, με αφετηρία την πόλη της Καλαμάτας και τερματισμό το Παρίσι. Διοργανωτής είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό Culture of Balkans…

Η έκθεση θα μείνει στην Γκαλερί Α49 μέχρι το τέλος Μαρτίου και τους επόμενους 20 μήνες θα επισκεφθεί τις πρωτεύουσες Σόφια, Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σαράγιεβο, Ποντγκόριτσα, Τίρανα, Πρίστινα, Σκόπια και Κωνσταντινούπολη. Η αυλαία της έκθεσης θα κλείσει τον Δεκέμβριο του 2024 στο Παρίσι.

Όπως σημειώνει το Culture of Balkans, “o στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει την ισότητα μεταξύ των λαών των Βαλκανίων, τα κοινά ενδιαφέροντα, καθώς επίσης και την ομοιομορφία των λαών μέσω της Τέχνης. Μέσα από τα μονοπάτια της Τέχνης, μπορούμε να χαράξουμε τις λεωφόρους της συνεργασίας, της ειρήνης και της ανάπτυξης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 φωτογράφοι με θέμα Give me Hope, 15 ζωγράφοι και 3 γλύπτες με ελεύθερο θέμα.

Η Έκθεση υλοποιείται με την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα".