Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 20:14

Η Καλαμάτα τιμά τον Κυριάκο Κατζουράκη - Παρουσίαση του έργου “Τέμπλο-Οίκος Ενοχής”

Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης στο "Τέμπλο", στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας Κάτια Γέρου και Κυριάκος Κατζουράκης στο "Τέμπλο", στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης Καλαμάτας

Τρία χρόνια μετά την εγκατάσταση του μνημειώδους έργου του Κυριάκου Κατζουράκη “Τέμπλο-Οίκος Ενοχής”, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας τιμά τη μνήμη του μεγάλου καλλιτέχνη, διοργανώνοντας εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του εικαστικού αυτού έργου. Το “Τέμπλο-Οίκος Ενοχής” ο Κυριάκος Κατζουράκης το δώρισε στην Καλαμάτα, μέσω της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, από την αγάπη του στην πόλη και την Μεσσηνία και την εκτίμηση που ένοιωθε για τους Μεσσήνιους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα και για το καλλιτεχνικό έργο του Κυριάκου Κατζουράκη θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης. Παρούσα θα είναι στην παρουσίαση και η σύντροφος του Κ. Κατζουράκη ηθοποιός Κάτια Γέρου.

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη σημειώνει ότι η εκδήλωση εντάσσεται στην επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων “συνεχούς προσφοράς στο χώρο της γνώσης και του πολιτισμού” και προσθέτει ότι “διατηρεί από το 1962 την πρώτη πινακοθήκη που ιδρύθηκε στην Ελληνική περιφέρεια εκτός Αθηνών, την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Φάρις του Δήμου Καλαμάτας.

Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, την ημέρα της παρουσίασης θα είναι ανοιχτή από τις έξι το απόγευμα για το κοινό. Για την εκδήλωση όμως οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, γιατί και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, με τηλεφωνική κλήση στο 27210- 22607 (10:00-14:00).