Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 11:14

Έκθεση στην Αλαγονία για τη Μικρασιατική Καταστροφή και παραδοσιακή μουσική

Έκθεση στην Αλαγονία για τη Μικρασιατική Καταστροφή και παραδοσιακή μουσική

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η έκθεση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας, με θέμα “Ξεριζωμός-Σκηνές και Θύμησες”, θα παρουσιάζεται στην Αλαγονία, στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο, από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις εφτά το απόγευμα και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με ξεχωριστούς καλλιτέχνες…

 

Την έκθεση έχουν διοργανώσει το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή και στα 100 χρόνια από τη συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή πληθυσμών. 

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία (τηλέφωνο 6976510534 κα Λούρα). 

Την πραγματοποίηση της έκθεσης υποστηρίζουν η Κοινότητα Αλαγονίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας και η Φάρις. 

Στο μουσικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο Νικόλας Παλαιολόγος στα παραδοσιακά έγχορδα, η Μαρία Κρασοπούλου στο τραγούδι, ο Γιώργος Κλάδης στα παραδοσιακά κρουστά, η Διοτίμα Σπαντιδέα στο κανονάκι και η Ιφιάνασσα Σπαντιδέα στη λύρα με συμπαθητικές χορδές.