Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 18:33

“Euphoria” στην Αρχαία Μεσσήνη – Η ευφορία μέσα απ’ τη συνύπαρξη

Euphoria photo by Aggelos Hill Euphoria photo by Aggelos Hill

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΙΛΛ – ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΚΑΙ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η θεατρική παράσταση Euphoria, σε σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων και δραματουργική επεξεργασία Σοφίας Χιλλ, παρουσιάζεται το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Αυγούστου 2023, στην περιοχή του Θεάτρου και της Αγοράς της Αρχαίας Μεσσήνης. Είναι μια εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός – 2023», που διοργανώνεται από το υπουργείο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας…

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σημειώνει ότι κεντρικός θεματικός άξονας του προγράμματος εκδηλώσεων φέτος είναι η κλιματική κρίση και οι συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη.

Οι παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 9.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, «δύο νέοι ανάμεσα σε δυο κόσμους, ως άλλος Πενθέας και Διόνυσος, με όχημά τους τα κείμενα, αρχαία και άλλα, θα προσπαθήσουν να βρουν τη ρίζα, να θυμηθούν, να ανακαλέσουν. Τεχνολογία, πρόοδος, ανάπτυξη. Τι ονομάζουν οι αρχαίοι Ανάγκη; Γιατί χάνονται οι τέσσερις εποχές του χρόνου; Τι είναι ο ουμανισμός; Είναι ο άνθρωπος το κέντρο του κόσμου μας; Υπάρχει οικολογική συνείδηση; Εξαφανίζονται οι μεγάλοι πολιτισμοί; Μια παράσταση που βασικός πυρήνας της είναι η οικογένεια Χιλλ, σε μια αναζήτηση της ευφορίας μέσα από τη συνύπαρξη. Σε αυτό το επίπονο ταξίδι προς τη μνήμη, θα τους βοηθήσουν τέσσερις μουσικοί, συνθέτες και  ερμηνευτές και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια της παράστασης Σοφία Χιλλ. Καθένας τους θα συνθέσει τη δική του πρωτότυπη μουσική, θα μελοποιήσει χορικά από αρχαίες τραγωδίες και άλλα κείμενα αλλά και θα ερμηνεύσει κομμάτια από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. Η πορεία ενάντια στη λήθη είναι επίπονη και η κάθαρση αναπόφευκτη. Ο επίλογος, όμως, ένας ύμνος στη ζωή.


Euphoria photo by Aggelos Hill

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Χιλλ.

Κοστούμια: Νίκη Θεόκα.

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου.

Σχεδιασμός ήχου: Βασίλης Δρούγκας.

Ερμηνεύουν: Σοφία Χιλλ, Κατερίνα Ζερβού, Άγγελος Χιλλ.

Μουσικοί: Γιώργος Καλούδης (κρητική λύρα, βιολοντσέλο), Ρουθ Χιλλ (κανονάκι, ρεκ), Δηµήτρης Ζερβός (κρουστά), Δηµήτρης Χιλλ (αφγανικό ραµπάµπ, σάζι).

Διεύθυνση παραγωγής: Σάιµον Χιλλ

Την παράσταση παρουσιάζει η ΑΜΚΕ UP HILL Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.

H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της  Αρχαίας Μεσσήνης (12 ευρώ).

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr