Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 19:20

Έργα της Γιούλας και Όλγας Παπαδοπούλου στο Λος Άτζελες για τα 100 χρόνια σουρεαλισμού

G_Papadopoulou_AI-made-me-do-it-Ophelia G_Papadopoulou_AI-made-me-do-it-Ophelia

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΝΤΕΟΤΕΧΝΗΣ

Οι Μεσσήνιες εικαστικοί Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου εκθέτουν έργα τους σε ένα μεγάλο διεθνές αφιέρωμα βιντεοτέχνης για τα 100 χρόνια από το σουρεαλιστικό μανιφέστο του Αντρέ Μπρετόν, με τίτλο «Vacations in the subconscious” («Διακοπές στο υποσυνείδητο»), στο Torrance Art Museum (TAM) στο Λος Άντζελες. Το εκθεσιακό αφιέρωμα περιλαμβάνει 80 έργα από 88 διεθνείς καλλιτέχνες και αναπτύσσεται σπονδυλωτά, με διαφορετική επιλογή έργων ανά εβδομάδα, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023. Η επιμέλεια ανήκει στον Γερμανό επιμελητή Wilfried Agricola de Cologne (διευθυντή της πλατφόρμας The New Museum of Networked Art, που έχει ως βάση της την Κολωνία).

 


Olga Papadopoulou-Somewhere in Between-2023

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Όλγα Παπαδοπούλου παρουσίασε το έργο της “Somewhere in Between” (15-19 Αυγούστου). H Γιούλα Παπαδοπούλου παρουσιάζει το έργο της “A.I. Made me do it: Ophelia” (5-9 Σεπτεμβρίου), το οποίο λίγες μέρες αργότερα θα παρουσιαστεί επίσης στην Τιμισοάρα (Ρουμανία), στο αφιέρωμα βιντεοτέχνης Coatings - VideoArt Garden, που θα λάβει χώρα 14-17 Σεπτεμβρίου στο κτίριο Cazarma U, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Τιμοροάρα 2023.


G_Papadopoulou_AI-made-me-do-it-Ophelia

Η Γιούλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ), είναι κάτοχος Master στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης (ΑΣΚΤ) και από το 2019 εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα τη βιντεοτέχνη στην Ελλάδα (Πολυτεχνείο Κρήτης). Το εικαστικό της έργο εστιάζει στη βιντεοτέχνη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Festival Μηδέν. Διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.


Olga Papadopoulou-Somewhere in Between-2023

Η Όλγα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1977. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ). Το εικαστικό της έργο εστιάζει κυρίως σε εγκαταστάσεις μικτών μέσων, ζωγραφική, σχέδιο, καθώς και βίντεο. Είναι επιμελήτρια του Video Art Festival Μηδέν και έχει επιμεληθεί παρουσιάσεις ελληνικής και διεθνούς βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Disco party με την Αναστασία Βελισσαρίου Kardamili Art Doc Festival »