Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 21:21

"Ο Γάμος" στη Φιλαρμονική από την ομάδα Fraction

"Ο Γάμος" στη Φιλαρμονική από την ομάδα Fraction

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «FRACTION» - ΑΠΟ 10 ΩΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Βιασμός και πατριαρχία, κοινωνία, δικαιοσύνη είναι θέματα που αγγίζει η νέα παραγωγή της Ομάδας Θεάτρου «Fraction», το έργο «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζωντανού, που θα παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι τις 19 του μηνός…

 

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και κρατήσεις γίνονται στα τηλέφωνα 6945619663 και 6976795531. Η παράσταση τις καθημερινές θα ξεκινά στις 9.15 το βράδυ, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 8.15 το βράδυ.

Η Ομάδα θεάτρου «Fraction» σημειώνει για το έργο ότι είναι «γραμμένο το 1980 πραγματεύεται τα όσα τραγικά συμβαίνουν μετά το βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας. Οικογένεια, κοινωνία και δικαστήριο την φέρνουν αντιμέτωπη με το πλέον σκληρό πρόσωπο της κακοποίησης ξανά και ξανά. Εκείνη παραμένει βουβή και καθηλωμένη – ως μια σύγχρονη τραγική ηρωίδα – χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού της, αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για την ίδια, παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια της, αδιαφορώντας για τη ψυχική και σωματική της υγεία, εξαναγκάζοντάς την τελικά σε έναν αποτρόπαιο συμβιβασμό.

Τι συμβαίνει σε μια σκληρά πατριαρχική οικογένεια; Πώς η κοινωνία δεν διαχειρίζεται το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού, αλλά αντιθέτως στοχοποιεί το θύμα με κάθε τρόπο; Πώς ακόμα και ένα ολόκληρο σύστημα δικαιοσύνης συνθλίβει την ανθρώπινη υπόσταση του θύματος και αντίκειται στα «αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα» δικαιώματά του; Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό της παράστασης που με ρεαλισμό επιχειρεί να αποτυπώσει τις χρόνιες παθογένειες και τις βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις που αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο της κακοποίησης ακόμα και στις σύγχρονες «πολιτισμένες» κοινωνίες μας».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζωντανός

Ήχος – Φώτα – Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ζωντανός

Creative Director & Graphic Design: Danny Kargas

Trailer: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος – Μιχάλης Βρυώνης

Φωτογραφία: Κώστας Κορομηλάς

 

Παίζουν:

Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Αργυροπούλου Κέλλυ, Θεοδωρακάκου Μαρία, Μπελογιάννη Γωγώ, Πελεκάση Ιωάννα, Παπαδοπούλου Μαρία, Σταθόπουλος Κωνσταντίνος, Γκόνης Φώτης, Αδαμόπουλος Μάριος – Αλέξανδρος

 

*Η παράσταση περιέχει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο - Προτείνεται η παρακολούθησή της σε ηλικίες άνω των 16 ετών.