Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 02:09

Έκθεση ζωγραφικής της Καίτης Καρύδη-Καρατζαφέρη

Καίτη καρύδη-Καρατζαφέρη Καίτη καρύδη-Καρατζαφέρη

ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ζωγραφική της έκθεση παρουσιάζει η Καίτη Καρύδη-Καρατζαφέρη στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο Ιστορικό Κέντρο, στην οδό Κουτσομητοπούλου 6, από την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Μαρτίου...

 

Όπως σημειώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, «η Καίτη Καρύδη - Καρατζαφέρη, με πινέλο γεμάτο χρώμα και φως, δημιουργεί έργα που αγγίζουν την ψυχή. Η έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει από κοντά το ταλέντο της και να χαθεί στις μαγικές πινελιές της. Με πολλή αγάπη, η έκθεση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Αλεξάνδρας Σκορδάκη, στενής φίλης της ζωγράφου αλλά και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη: Η Καίτη Καρύδη - Καρατζαφέρη, γεννημένη στην Καλαμάτα, έζησε και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος στην Αθήνα 35 χρόνια. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει μόνιμα στην Καλαμάτα. Με την ζωγραφική ασχολήθηκε  ερασιτεχνικά ως βαλβίδα εκτόνωσης από το καθημερινό στρες. Αυτοδίδακτη , ξεκίνησε να ζωγραφίζει με λάδια και τα τελευταία χρόνια κυρίως με ακριλικά. Αγαπημένα θέματα η ελιά,  τα λουλούδια, οι πέτρες η θάλασσα, οι παλιές πόρτες. Στον ελεύθερο χρόνο της, ζωγραφίζει ή κατασκευάζει κοσμήματα από σύρμα, χάντρες, υγρό γυαλί κι εξαρτήματα ρολογιών».