Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 11:19

«Δημιουργικές αναζητήσεις»

«Δημιουργικές αναζητήσεις»

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ

«Δημιουργικές αναζητήσεις, Ένα καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης» είναι ο τίτλος της καταληκτικής έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου της Φάρις του Δήμου Καλαμάτας, που παρουσιάζεται στο κτίριο του Εργαστηρίου, στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη 2024…

 

Η έκθεση  λειτουργεί κάθε εβδομάδα από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννιά το βράδυ.

Όπως σημειώνει το Εικαστικό Εργαστήρι,  «η καταληκτική έκθεση είναι ένας θεσμός του Εικαστικού Εργαστηρίου και πραγματοποιείται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής  χρονιάς. Στην έκθεση παρουσιάζονται  πολλές εκατοντάδες έργα τα οποία αποτελούν μια επιλογή από τα έργα που δημιουργήθηκαν στην εκπαιδευτική  περίοδο 2023-2024.

Στο Εικαστικό Εργαστήρι πραγματοποιήθηκαν μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, αγιογραφίας, σχεδίου (προπαρασκευής για ΑΣΚΤ) με νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια, τόσο σε πρωινά όσο και απογευματινά τμήματα για όλες τις ηλικίες.

Με την έκθεση αυτή ουσιαστικά κλείνει μια πλούσια εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά χρονιά, με ιδιαίτερες εικαστικές δημιουργίες και με το αισιόδοξο μήνυμα της  αύξησης των εγγραφών σε ποσοστό 35% σε σχέση με την προηγουμένη εκπαιδευτική χρονιά.  

Η έκθεση παραμένει ανοικτή όλο το καλοκαίρι (δύο μήνες) και αποτελεί μια ευκαιρία για τους σπουδαστές και τους γονείς, για τους φιλότεχνους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας, να περιηγηθούν στον κόσμο της τέχνης.

Σας περιμένουμε να μοιραστείτε αυτήν τη μοναδική εμπειρία μαζί μας και να ανακαλύψετε τις δημιουργικές αναζητήσεις που φιλοξενεί η έκθεση!

 

 Εικαστικό Εργαστήριο

Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα, τηλ. 2721028864, e-mail: box5@otenet.gr