Κυριακή, 07 Ιουλίου 2024 18:48

“Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο”

“Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο”

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους “Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο” προβάλλεται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, μαζί με άλλες ταινίες, την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό Πάρκο Καλαμάτας (πλατεία ευκαλύπτων), στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας…

 

Η Λέσχη σημειώνει σχετικά ότι “ως Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Κινηματογράφου Καλαμάτας συνεργαζόμαστε για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και το Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας με το Δήμο Καλαμάτας και την ΦΑΡΙΣ, προβάλλοντας στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων στο Πάρκο των Ευκαλύπτων με ελεύθερη είσοδο μια ωριαία ενότητα ταινιών μικρού μήκους, με σημαντικότερη το ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ. 

Πρόκειται για την ταινία που βραβεύτηκε φέτος με Όσκαρ ως Kαλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Το μπεστ σέλερ του Τσάρλι Μάκεσι ζωντανεύει σε αυτήν την όμορφη ταινία κινουμένων σχεδίων. Πρόκειται για το βιβλίο που το ELNIPLEX χαρακτήρισε “Ο Μικρός Πρίγκιπας του 21ου αιώνα” και γνώρισε τεράστια αναγνώριση σε όλο τον κόσμο.

Φιλία, μοναχικότητα, συνοδοιπορία, διαχείριση του εαυτού σου και των συναισθηματικών εμπλοκών του, φόβος, όνειρα, αλληλεγγύη, εσωτερική γαλήνη, συγχώρεση, καλοσύνη, γενναιότητα και δειλία, ενδιαφέρον για τον άλλο και τον κόσμο, βοήθεια, σπίτι/πατρίδα, αγάπη, συμβίωση, προσπάθεια, πίστη, τελειότητα, αυτοπεποίθηση, ειλικρίνεια, ομορφιά, υπομονή, αναγνώριση, ευγνωμοσύνη, ζωή: Μια ταινία που πραγματικά αναδεικνύει τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής και θα σας κλέψει την καρδιά!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ, Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ, Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ

Family | 7+ | 2023 | USA | λίγοι υπότιτλοι | 60’ (συνολικά)

21:00 | Πάρκο Ευκαλύπτων, Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας | Είσοδος ελεύθερη

 

FILMHOUSE / NEA KINHMATOΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

site: www.filmhouse.gr

fb: https://www.facebook.com/filmhousegr

youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UC1XDussTcOTYlSdGdIcx12g

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.