Σάββατο, 08 Αυγούστου 2015 08:48

Ο κουρσάρος της Πρώτης

Ο κουρσάρος της Πρώτης

Το βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, «Ο κουρσάρος της Πρώτης», παρουσιάζεται την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ, στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών, υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός» και με διοργανώτρια την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης...

Το βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» και έχει πολλαπλή αναφορά στο μικροσκοπικό νησί Πρώτη, που βρίσκεται απέναντι από την όμορφη Μαραθόπολη του Δήμου Τριφυλίας. Η υπόθεση αναφέρεται σε μια περιπέτεια δύο εφήβων διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, που ξεκινούν από την Αθήνα για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ένα άγριο χειμωνιάτικο βράδυ, όπου την εμφάνισή του κάνει ο ξακουστός κουρσάρος Μπαρμπαρόσα που κάποτε κούρσευε όλη τη Μεσόγειο.
Στην εκδήλωση για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο ιστορικός, δημοσιογράφος και Δρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Φοίβος Οικονομίδης, ενώ θα διαβάσουν ο Γιώργος Σαμπαζιώτης, πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας και η Ματίνα Μιχαλακοπούλου, φιλόλογος. Τον συντονισμό θα έχει η Χριστίνα Στριμπάκου, καθηγήτρια Ιταλικής γλώσσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μιχάλης Κατσαρός Ο Μικρός Πρίγκιπας »