Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 13:30

Παιδικές ιστορίες στο Βιβλιόπολις

Δύο ακόμη όμορφες ιστορίες θα ακούσουν οι μικροί φίλοι του βιβλίου σήμερα, Παρασκευή, στη Συντροφιά των Παραμυθιών του «Βιβλιόπολις», Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, στην Καλαμάτα...

Οι περιπέτειες του Ράιλι: Διάσωση στον Αμαζόνιο
Ο Ράιλι και η ξαδέλφη του Άλις χάνονται στο δάσος του Αμαζονίου, ενώ προσπαθούν να βοηθήσουν τη θεία Μάρτα και τον επιστήμονα θείο Μαξ να μελετήσουν τα δέντρα καπόκ και να αναζητήσουν νέα είδη ζώων και φυτών. Στη ζούγκλα θα συναντήσουν ιαγουάρους, ταραντούλες, πιράνχας, και πολλά άλλα ζώα. Θα βρουν το δρόμο τους για την κατασκήνωση; Και ποιο είναι αυτό το μυστηριώδες πλάσμα που τους ακολουθεί; Μια συναρπαστική περιπέτεια του Ράιλι, γεμάτη μυστήριο, δράση και επιστημονικά στοιχεία!
“Αυτή την Παρασκευή, θα ταξιδέψουμε μέχρι το δάσος του Αμαζονίου κι εκεί θα δούμε και θα γνωρίσουμε ζώα που δεν τα είχαμε ούτε ακουστά! Θα μαγευτούμε από την ρεαλιστική εικονογράφηση του παραμυθιού και συντροφιά με τον Ράιλι θα μάθουμε τόσα πολλά για τον Αμαζόνιο, λες και έχουμε ταξιδέψει στα αλήθεια εκεί! Κι ακόμα, θα γνωρίσουμε μια φυλή του Αμαζονίου και θα γίνουμε κι εμείς με τη σειρά μας Ινδιάνοι με εντυπωσιακά καπέλα και με βαμμένα προσωπάκια, μαθαίνοντας τι σημαίνει το κάθε χρώμα (φυσικά αν δεν έχετε αντίρρηση κι εσείς, οι δαχτυλομπογιές είναι άκακες και φτιάχνονται από φυσικά υλικά, γι αυτό και βγαίνουν από πάνω μας μόνο με ένα μωρομάντηλο!)”.
Κείμενο: ΛΑΜΡΙ ΑΜΑΝΤΑ - ΧΑΡΒΙΤΣ ΛΟΡΑ
Μετάφραση: Μοσχονά Αριάδνη
Εικονογράφηση: Μακιντάιρ Σάρα
Εκδόσεις Κέδρος
Ώρα: 6.00 - 7.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Με ένα χάρτινο φεγγαράκι ταξιδεύω
Είναι μια κρύα νύχτα του Οκτώβρη. Τρεις μικρές φιγούρες γλιστρούν κρυφά από το Δέντρο της Καλοσύνης και χάνονται μέσα στο σκοτάδι. Αναζητούν το Μάνο. Τον αναζητούν για να του χαρίσουν ένα μικρό χάρτινο φεγγαράκι που θα τον ταξιδέψει, εφτά νότες πασπαλισμένες με ζάχαρη που θα γλυκάνουν τη ζωή του και μια μουσική για να τραγουδήσει. Θα τον βρουν άραγε;
«Ένα υπέροχο παραμύθι για να γνωρίσουμε μουσικά τον Μάνο Χατζιδάκι και να ταξιδέψουμε μέσα από τους δικούς του ήχους στον φανταστικό κόσμο της μουσικής, είτε πάνω σ' ένα χάρτινο φεγγαράκι, είτε πάνω σ' ένα πεντάγραμμο. Ο τίτλος άλλωστε παραπέμπει στο μοναδικό τραγούδι του "Χάρτινο το φεγγαράκι". Θα μιλήσουμε για τη μουσική, θα ακούσουμε μουσική και θα παίξουμε μουσική με τα δικά μας μουσικά όργανα!».
Το παραμύθι έχει βραβευτεί με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Κείμενο: Μπογδάνη - Σουγιούλ Δέσποινα
Εικονογράφηση: Μαρκολίν Μαρίνα
Εκδόσεις Πατάκη
Ώρα: 7.15 - 8.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω