Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 18:52

Αλφαβήτα και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τα μικρότερα παιδιά θα ταξιδέψουν στις λέξεις μέσα από την Αλφαβήτα και τα μεγαλύτερα θα μιλήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από δύο βιβλία, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τη Συντροφιά των Παραμυθιών, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α...

Ένα αλφάβητο ταξίδι
«Πόσο μακριά μπορεί να μας ταξιδέψει το 'Aλφα, σε τι μπελάδες θα μας βάλει το Βήτα και πόσο καλοί συνοδοιπόροι θα αποδειχθούν το Κάπα και το Όμικρον; Φτιάχνουμε την προσωπική μας Βαλίτσα, σφραγίζουμε το Διαβατήριό μας και ταξιδεύουμε σε Ερήμους, σε Ηφαίστεια, σε μυστικούς Βυθούς και σε νέους πολιτισμούς, συντροφιά με παιχνίδια, λέξεις και μουσικές! Φτιάχνουμε το πιο πολύχρωμο αερόστατο του κόσμου και συζητάμε για τα πιο ωραία ταξίδια που θα κάνουμε!».
Κείμενο: Αγγέλου 'Aγγελος - Σίνη Έμη
Εικονογράφηση: Θεοχάρης Κώστας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ώρα: 6.00 - 7.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου
«Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και προσφέρει με απλό και σύντομο τρόπο στα παιδιά, σε μορφή ιστορίας και διήγησης, το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι συγγραφείς ελπίζουν ότι, προσαρμόζοντας το πρωτότυπο κείμενο για να το κάνουν πιο προσιτό, συμβάλλουν στο να γίνουν περισσότερο γνωστές οι ιδέες που περιέχει και να γίνουν σεβαστές από όλους. Οι δύσκολες ως προς την κατανόησή τους λέξεις και έννοιες παρουσιάζονται με απλό και κατανοητό τρόπο, κατάλληλο για τους μικρούς αναγνώστες. Ο σαφής λόγος που χρησιμοποιείται, μαζί με τη σημαντική συμβολή της λιτής εικονογράφησης, συντελούν στην πλήρη κατανόηση του περιεχομένου των άρθρων.
Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, καθισμένοι σε έναν κύκλο, μιλώντας για τα δικαιώματα των παιδιών του κόσμου και όπως και την προηγούμενη φορά τονίζουμε πως όλα τα παιδιά είναι μεταξύ τους αδέρφια! Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, μεταμφιεζόμαστε για να αναπαραστήσουμε ιστορίες των παιδιών του κόσμου και θυμόμαστε τι συμβολίζει το λευκό περιστέρι και με την τεχνική του κολλάζ φτιάχνουμε το δικό μας περιστεράκι διαλέγοντας ένα από τα δικαιώματα του παιδιού που θα θυμόμαστε και θα μεταδίδουμε για πάντα!».
Κείμενο: Ruth Rocha
Μετάφραση: Μαρία Μουμουλίδου
Εικονογράφηση: Otavio Roth
Εκδόσεις Μεταίχμιο 
Ώρα: 7.15 - 8.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω