Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 15:24

Μνήμες στο Κέντρο Τέχνης

Ατομική έκθεση της Αγγελικής Πολυχρόνη φιλοξενεί το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, συνεχίζοντας τα αφιερώματα σε εικαστικούς δημιουργούς. Η ενότητα που παρουσιάζει έχει τίτλο «Μνήμες»...

Πρόκειται για χαρακτικά, μήτρες χαρακτικής και κολάζ, που τείνουν προς μια απεικόνιση αναπαριστώντας ανθρωπινά πορτρέτα, κυρίως ανδρών αλλά και γυναικών. «Τα έργα καταδεικνύουν μια εξαιρετικά σύγχρονη εικαστική αναζήτηση, ενώ η τεχνική είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αφού αντιστρέφει την τεχνική της χάραξης και προσθέτει υλικά μπαίνοντας στα όρια της γλυπτικής» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Εικαστικού Τομέα της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης «Φάρις».

Βιογραφικό
Η Αγγελική Πολυχρόνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας. Κατά το διάστημα 1995-1997, σπούδασε σε Δημόσιο ΙΕΚ Ηλεκτρονική Σχεδίαση Εντύπου και Γραφιστική. Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βυζαντινών εικόνων, μαθητεύοντας δίπλα στον ζωγράφο-αγιογράφο Δημήτριο Χατζηαποστόλου, στο καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ζωγραφείον Εικόνων». Το διάστημα 2002-2008 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο τμήμα Ζωγραφικής, αποφοιτώντας από το Α' Εργαστήριο με καθηγητή τον Ζαχαρία Αρβανίτη. Φοίτησε στην αντίστοιχη Ακαδημία Τεχνών της Κρακοβίας, στην Πολωνία, στο τμήμα χαρακτικής και ζωγραφικής, με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2006-07.

Έργα της έχουν παρουσιασθεί:
1999 Δημαρχείο Δήμου Φιλοθέης, Αθήνα
2005 Γκαλερί "Πανταζίδη", Αθήνα
2006 "CONTAINER " Κατασκευαστική Εταιρία ΑΚΤΩΡ, Αθήνα
2010 Απόφοιτοι ΑΣΚΤ, "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ", Σχολή ΑΣΚΤ, Αθήνα
2012 "Νέοι Χαράκτες 2011-12", Ίδρυμα "Τάσσος", Αθήνα
2013 "Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής", Αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη", Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηνών
2014 "Ομαδική Έκθεση Χαρακτικής ", Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτη

Η ίδια σημειώνει για την προσωπική της εργασία:
«Στα συγκεκριμένα χαρακτικά, ασχολούμαι με πορτραίτα ανθρώπων που έχω γνωρίσει. Η απόδοσή τους δεν είναι νατουραλιστική. Αποδίδονται σημεία ανθρώπων που 'σημάδεψαν', 'στιγμάτισαν΄ ή έκαναν εντύπωση. Ταυτόχρονα, η ενασχόληση με το κολάζ, είναι μια απόπειρα καταγραφής ενός «συναισθηματικού ημερολογίου», όπου πρόσωπα που βρίσκονται καταγεγραμμένα, συνομιλούν μέσα μου με εμμονή και ταξιδεύουν στη μνήμη, συναισθηματικά ή παρορμητικά, ανάλογα με τον τρόπο που επιδρούν προσωπικά ερεθίσματα και καταστάσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος».

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Λαμπρινίδης
Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 20.00
Διάρκεια: 4/3 έως 19/3
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή 14.00 - 21.00, Σάββατο 10.30 - 17.00

Κέντρο Τέχνης, Ναυαρίνου 8, Παραλία Καλαμάτας (εντός του Εικαστικού Εργαστηρίου)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210 28864