Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 11:21

Κύματα ηλεκτρισμού από τους BUS και τους Night Resident

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Του Γιώργου Μπελογιάννη

Το Σάββατο 07 Μαρτίου η πόλη μας θα φιλοξενήσει δυο συγκροτήματα που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στην εγχώρια ροκ/χεβ μεταλ σκηνή και όχι μόνο. Πρόκειται για τους BUS και τους Night Resident και οι δυο ερχόμενοι από την πρωτεύουσα οι οποίοι αναμένεται να προκαλέσουν κύματα ηλεκτρισμού στην πόλη μας. Το Kalamata Journal είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τους δυο...

-Καλησπέρα, πείτε μας δυο λόγια για την μπάντα σας! Πότε δημιουργηθήκατε, τι δουλειές έχετε κυκλοφορήσει και που εντάσσετε μουσικά τη μπάντα σας;

 

BUS: Καλησπέρα, η μπάντα παίζει από το 2011, ξεκινήσαμε μια παρέα από την Ηλιούπολη η οποία ανανεωνόταν ανά καιρούς μέχρι που πήρε την σημερινή της μορφή: Βασίλης κιθάρα/φωνή, Σπύρος μπάσο, Άρης  τύμπανα και Φώτης κιθάρα, ο νεότερος της παρέας. 

Μέχρι στιγμής έχουμε κυκλοφορήσει 2 Eps “The Impious Tapes” και “The Cross” και τα δύο τo 14’ και δυο full length albums το “The Unknown Secretary” 2016 και το πολύ πρόσφατο “Never Decide” 2019 .

 

NR: Καλησπέρα! Η μπάντα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018. Έχουμε κυκλοφορήσει ένα ομώνυμο full length album σε βινύλιο και ψηφιακή μορφή και εντάσσουμε τη μουσική μας στο φάσμα του rock/heavy rock με αρκετά metal στοιχεία.

 

-Πείτε μας μερικούς από τους βασικούς λόγους για τους οποίους παίζετε μουσική. Υπάρχουν κάποια μηνύματα που θέλετε να περάσουν μέσω αυτής;

 

BUS: H αγάπη μας γι’ αυτή και τίποτα’ άλλο! Ο καθένας παίρνει τα μηνύματα που θέλει μέσω της μουσικής.

 

NR: Μέσα από τη μουσική εκφραζόμαστε και επικοινωνούμε με τον έξω κόσμο. Είναι το γιατρικό μας, η ψυχοθεραπεία μας, το ηρεμιστικό μας, το ταξίδι μας και η παντοτινή μας αγάπη. Δεν κοιτάμε να περάσουμε μηνύματα μέσα από τη μουσική μας. Εκφράζουμε αυτά που μας απασχολούν ή αυτά που φανταζόμαστε και ο καθένας μπορεί να τα προσαρμόσει στη δική του πραγματικότητα. 

 

-Η επαρχία φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στον συναυλιακό χάρτη τα τελευταία χρόνια, τόσο με τα πάμπολλα φεστιβάλ ανα την Ελλάδα όσο και με τα venues που ανοίγουν και φιλοξενούν μπάντες από όλη τη χώρα. Ένα από αυτά είναι και το Brooklyn στο οποίο θα εμφανιστείτε το Σάββατο. Πιστεύετε πως το είδος μουσικής που παίζετε τείνει μεγαλύτερης αποδοχής πλέον σε σχέση με το παρελθόν; 

 

BUS: Σίγουρα η rock σκηνή της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια όλο και ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς, κάθε μέρα εμφανίζονται και νέες μπάντες από όλα τα μέρη της χώρας με αποτέλεσμα να ανοίγουν καινούργιοι χώροι και να οργανώνονται φρέσκα rock φεστιβάλ. Όσον αφορά την δική μας μουσική βλέπουμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και τον ενθουσιάζει και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.

 

NR: Δε νομίζουμε ότι τείνει μεγαλύτερης αποδοχής. Απλά υπάρχουν ίσως περισσότερες ευκαιρίες να παρουσιάσεις τη δουλειά σου. Ως αποτέλεσμα σε βλέπει περισσότερος κόσμος, που αρέσκεται σε αυτή τη μουσική, σε σχέση με το παρελθόν. 

 

-Οι BUS κυκλοφορήσατε τον τελευταίο σας δίσκο μέσω μιας γνωστής αμερικάνικης εταιρείας, πείτε μας δυο λόγια για τη συνεργασία αυτή και πως προέκυψε.

BUS:  Όλα προκύπτουν μέσω του facebook, γενικά το facebook είναι τεράστιο εργαλείο για μας και φαντάζομαι για όλους. Η Riding Easy είναι μια δισκογραφική ή οποία πέρα του καλού deal που έχουμε μαζί τους, θεωρούμε ότι μας ταιριάζει κιόλας με κάποιο τρόπο. -Οι Night Resident είστε σε κάποια εταιρεία; Το βινύλιο είναι πανέμορφο.

NR: Ευχαριστούμε πολύ! Και εμείς πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο μέσο αναπαραγωγής μουσικής. Δεν υπάρχει κάποια εταιρεία στη μέση, όχι. Το κυκλοφορήσαμε μόνοι μας. 

 

-Πως βλέπετε την εγχώρια σκηνή γενικότερα αυτή την περίοδο; Υπάρχουν κάποιες μπάντες που ξεχωρίζετε, τόσο σαν μουσικοί όσο και σαν ακροατές;

 

BUS: Η εγχώρια μουσική σκηνή είναι πολύ δυνατή, με ποιοτικές  μπάντες που μπορούν πολύ εύκολα να σταθούν στο διεθνές στερέωμα.

 

NR: Η σκηνή έχει ανοδική πορεία εδώ και αρκετά χρόνια. Τα τελευταία 2-3 όμως είναι που μερικές μπάντες κατάφεραν να ξεφύγουν από το underground ανοίγοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες. Μας αρέσουν αρκετές εγχώριες μπάντες και θα ήταν άδικο να διαλέξουμε μόνο μερικές.  

 

-Δεν είναι η πρώτη φορά που θα εμφανιστείτε στην πόλη μας σαν μουσικοί αλλά η πρώτη σαν Night Resident. Πείτε μας τι θυμάστε από την προηγούμενη σας εμφάνιση και τι να περιμένει κάποιος που θα σας δει για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο στο Brooklyn; 

 

BUS: Η προηγούμενη εμφάνιση μας ήταν το 2016, στο “No Tomorrow Fest”. Υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, μπύρες, ροκ και φασαρία!

 

NR: Ισχύει! Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα ξαναβρεθούμε στη πόλη σας. 

Θυμόμαστε την άψογη φιλοξενία και το πόσο καλά είχαμε περάσει πάνω και κάτω από το stage. Μπορείτε να περιμένετε τον καλύτερο μας εαυτό και ένα καθώς πρέπει rock live. 

 

Ο επίλογος δικός σας

 

BUS: Να είστε όλοι καλά και σας περιμένουμε το Σάββατο 7 του Μάρτη στο Brooklyn Stage να γίνει χαμός! Ευχαριστούμε πολύ .

 

NR: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και το χρόνο σας. Ανυπομονούμε να τα πούμε και από κοντά!Η Kalamata Journal ευχαριστεί θερμά τον Γιώργο Μπελογιάννη για την υπέροχη συνέντευξη που μας παραχώρησε για να δημοσιεύσουμε