Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 20:12

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος» ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού…

Αφορμή οι δηλώσεις του Κ. Μπογνάδου στη Βουλή ότι οι κομμουνιστές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Τις δηλώσεις αυτές αποδοκίμασε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών,  Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή: «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Ο Κ. Μπογδάνος είχε πει ότι “ο Γριβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές».

Στην τοποθέτηση αυτή απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: «Εκτός από το τι Μπογδάνος, τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή».