Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 12:17

Εμβόλιο ή 100 ευρώ το μήνα στους άνω των 60: Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Εμβόλιο ή 100 ευρώ το μήνα στους άνω των 60: Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

Όσοι είναι άνω των 60 ετών ή θα κάνουν υποχρεωτικά εμβόλιο ή θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ως νέο μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας…

Όσοι λοιπόν είναι άνω των 60 ευρώ και δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει μέχρι τις 16 Γενάρη να κάνουν την πρώτη δόση διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα, που θα βεβαιώνεται αυτόματα από το Δημόσιο Ταμείο. Τα χρήματα αυτά ανακοινώθηκε ότι θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για τα νοσοκομεία. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι περισσότεροι από όσους νοσηλεύονται είναι άνω των 60χρόνων και μάλιστα σημείωσε ότι από τους 580.000 ανεμβολίαστους που είναι άνω των 60 πήγαν το Σεπτέμβριο και εμβολιάστηκαν μόνο 60.000 πολίτες. “Η σημασία του εμβολίου ενός 70αρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας με την επέκταση της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών θα σωθούν ζωές.

Επίσης ανακοίνωσε δύο δωρεάν σελφ τεστ για όλους τους ενήλικες, το ένα πριν από τα Χριστούγεννα και το άλλο πριν την Πρωτοχρονιά.