Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 15:26

Συμβάν στο Δημοτικό Στάδιο με ειδοποίηση της αστυνομίας κατά αθλουμένων!

Συμβάν στο Δημοτικό Στάδιο με ειδοποίηση της αστυνομίας κατά αθλουμένων!

Επιστολή του Λ.Β.* 
Το Σάββατο που μας πέρασε, στο γήπεδο του μπάσκετ που βρίσκεται μέσα στο χώρο του σταδίου (γήπεδο βαμμένο και φτιαγμένο εδώ και ένα μήνα περίπου, έτοιμο προς χρήση, αλλά παρόλα αυτά ΚΛΕΙΣΤΟ για το κοινό με αλυσίδες), ο φύλακας του σταδίου, αφού προσπάθησε πολλές φορές να μας διώξει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θα βρει τον μπελά του" (;) και μετά τις συνέχεις αρνήσεις περίπου 20 ατόμων που βρισκόμασταν μέσα (είχαμε πηδήξει την περίφραξη), τον συμβουλεύσαμε να κάνει τα νόμιμα που ορίζει η θέση του ώστε να μην έρθει ο ίδιος σε δύσκολη θέση. Μας απείλησε ότι…

…θα φωνάξει την αστυνομία (κίνηση που εμείς ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ προκειμένου να κινηθεί μια διαδικασία και να γίνει το θέμα γνωστό), πράγμα το οποίο και έκανε!
Ο αστυνομικός μας είπε οτι είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Δήμο και από τον Αθλητικό Φορέα γιατί υπήρχε κάποια παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του χώρου (κανονισμός ο οποίος προσαρμόζεται στις εκάστοτε επιθυμίες του Αθλητικού Φορέα, καθώς δεν υπάρχει καταστατικό λειτουργίας των αθλητικών χώρων στην Καλαμάτα).
Επίσης είχε λέει εντολή από τον δήμο να πάρει τα ονόματα όλων των ανθρώπων που ήμασταν εκεί και να τα καταγράψει για να μπορεί, αν θέλει, ο Δήμος να κινηθεί δικαστικά. Αφού αποχωρήσαμε από τον χώρο με έντονες διαμαρτυρίες όχι μόνο από εμάς αλλά και από πολλούς άλλους αθλούμενους του Δημ. Σταδίου πέτυχαμε τυχαία τον Δήμαρχο Καλαμάτας ο οποίος είχε έρθει να επιθεωρήσει τον χώρο του skateboard που κατασκευάστηκε πρόσφατα! Όταν του εκθέσαμε το συμβάν έμεινε αποσβολωμένος λέγοντας ότι δεν έχει λάβει γνώση και ότι τα γήπεδα είναι για εμάς (τους αθλούμενους).
Του εξέθεσα τον πανικό που δημιούργησε η εμφάνιση της αστυνομίας και τα λεγόμενα περί δικαστικών διώξεων, που οδήγησαν πολλά μικρότερης ηλικίας παιδιά κυρίως να τραπούν σε φυγή σε αντίθεση με εμάς τους μεγαλύτερους, 12 περίπου στον αριθμό, που ξέραμε τι γίνεται και θέλαμε από περιέργεια να μάθουμε για ποιον λόγο θα μας έδιωχναν από έναν δημόσιο χώρο μαζικής άθλησης.
Το γήπεδο πίσω από την κερκίδα του σταδίου είναι επί 3 βδομάδες κλειδωμένο και δεν χρησιμοποιείται... Εμείς, ως αθλούμενοι, δείξαμε κατανόηση καθώς είναι λογικό ένας φρεσκοβαμμένος χώρος να χρειάζεται χρόνο για να στερεοποιηθεί η ειδική μπογιά. Παρόλα αυτά δεν μπορεί κάποιοι κύριοι να παίζουν με τη νοημοσύνη μας όταν έχει περάσει 1 μήνας από τις εργασίες.
Επίσης κάτι πολύ βασικό: Όταν ανέφερα στον δήμαρχο τα περί δίωξης σχεδόν γέλασε και είπε να μην ανησυχούμε... Ρωτάω λοιπόν εγώ: Ποιος μέσα από τον Δήμο κίνησε ένα περιπολικό και απασχόλησε έναν αστυνομικό για να έρθει να "φοβίσει" (γιατί ουσιαστικά δεν έκανε κάτι άλλο) 20 ανθρώπους; Ποιος έχει το δικαίωμα να κινητοποιεί την αστυνομία για λόγους που δεν συνάδουν με το αστυνομικό λειτούργημα!; Δεν διαπράτταμε αδίκημα απλά χρησιμοποιούσαμε δημόσιο χώρο αδικαιολόγητα κλειδωμένο. Δεν παραβιάζαμε κάποιο κανονισμό λειτουργίας πολύ απλά επειδή τέτοιος δεν υπάρχει. Το θέμα πρέπει να γίνει γνωστό για να ανοίξουν τα μάτια των ανθρώπων στην Καλαμάτα και ειδικά αυτών που ασχολούνται με τον αθλητισμό. 

*τα στοιχεία του επιστολογράφου είναι στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας