Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 18:13

Και τρίτος νεκρός από το εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα Λακωνίας – Ήταν 22 ετών

Και τρίτος νεκρός από το εργατικό δυστύχημα στη Σκάλα Λακωνίας – Ήταν 22 ετών

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
«Θυσία» οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση στο «βωμό» της κερδοφορίας των κεφαλαιοκρατών και των (δουλεμπορ)εργολάβων
Δυστυχώς, ο τραγικός απολογισμός του εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Σκάλα την Τρίτη 1 Αυγούστου (σ.σ.: σε εργασίες απόφραξης σε φρέατιο αντλιοστασίου αποχέτευσης του δήμου) συμπληρώθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου, από έναν ακόμη νεκρό. Πρόκειται για τον 22χρονο εργολαβικό εργάτη Γιώργο Δεντάκο, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη, ύστερα από 23 ημέρες νοσηλείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας. Ο 22χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ μετά τις σοβαρές αναπνευστικές βλάβες που υπέστη από τις αναθυμιάσεις στο εργατικό δυστύχημα...

Με το θάνατο του Γιώργου Δεντάκου, τα θύματα γίνονται τρία: ένας 51χρονος Βούλγαρος αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο 37χρονος Βασίλης Αλεξανδρής και ο 22χρονος Γιώργος Δεντάκος.

O ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους και απαιτεί να γίνει ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να βρεθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους της τραγωδίας

Καταγγέλλει, δε, την κυβέρνηση για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων αλλά και για την αποψίλωση από προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών, που μπορούν να προλάβουν ή να αποτρέψουν εργατικά ατυχήματα ή δυστυχήματα. Η μνημονιακή της μετάλλαξη έχει βάλει στο «ντορβά» των δανειστών και του κεφαλαίου, κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, προς όφελος της κερδοφορίας της κάθε εργοδοσίας.

Καταγγέλλει, τέλος, και την εργοδοσία και τους (δουλεμπορ)εργολάβους, που στο βωμό της κερδοφορίας τους καταπατούν κάθε (εναπομείνουσα) εργατική νομοθεσία και «ανακυκλώνουν» τους εργαζομένους, την ώρα που τους τρομοκρατούν, τους αφήνουν απλήρωτους, τους μεταβάλλουν επί τα χείρω τις συμβάσεις τους, τους απολύουν, ποινικοποιούν τον όποιο αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη μόνιμη, ασφαλή και σταθερή δουλειά κτλ.

Καλεί, τέλος, τους εργαζομένους σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αντισταθούν· να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Τους καλεί, μέσα από ένα Κέντρο Αγώνα, όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συντονισμένα και οργανωμένα να ξεκινήσουν την εργατική αντεπίθεση για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, αυτών που τις εφαρμόζουν, με στόχο την αποκατάσταση εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.