Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:25

“Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στις Πρέσπες”

“Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στις Πρέσπες”

Της Αναστασίας Κυριακοπούλου* 
Δυστυχώς στις Πρέσπες, κατάπληκτοι όλοι οι  Έλληνες είδαν στις οθόνες τους, τις στιγμές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν.
Σε μια ημέρα πραγματικά εθνικής θλίψης, οι συμπολίτες μας έβλεπαν τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας να τραγουδάει χαρούμενος το "happy birthday" στον Αμερικάνο διαπραγματευτή ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους να τραγουδήσουν μαζί του.
Έβλεπαν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να είναι μέσα στην καλή χαρά και με διάθεση ευφορίας, την ίδια στιγμή που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός διαχώριζε τους δύο λαούς σε Έλληνες και "Μακεδόνες" μέσα σε ελληνικό έδαφος...

Ταυτόχρονα παραδίπλα στο Πισοδέρι, τα ΜΑΤ κατ’ εντολή της Κυβέρνησης  ξυλοκοπούσαν Έλληνες πολίτες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που πήγαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε όσα συμφώνησε η Κυβέρνηση Σύριζα-Αν. Ελ. για τη Μακεδονία.

Απορούμε κύριοι της Κυβέρνησης...

Έχετε καταλάβει τι κάνατε;

Έχετε καταλάβει τι αισθήματα εθνικής θλίψης και ταπείνωσης δημιουργήσατε σε έναν βασανισμένο από την κρίση λαό;

Παραδώσατε συνειδητά όνομα, "μακεδονική" εθνική ταυτότητα και "μακεδονική" γλώσσα! Το θέλατε και το κάνατε!

Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ήταν απέναντί σας και το είχε δείξει απ' την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων με μαζικά συλλαλητήρια.

Τι κι αν σύσσωμη η αντιπολίτευση μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προσπαθούσε να σας αποτρέψει από την υπογραφή αυτής της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας.

Τι κι αν σας φώναζε όλη η Ν.Δ. να προσέξτε, διότι η αναγνώριση "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας αποτελούν την επιτομή του  αλυτρωτισμού για "μακεδονικό έθνος";

Ενός αλυτρωτισμού που υπήρχε από τον 19ο αιώνα και διογκώθηκε κυρίως μετά το κίνημα του Ίλιντεν και κατά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ενός αλυτρωτισμού που οδήγησε τους κομιτατζήδες της ΕΜΕΟ να αιματοκυλίσουν τα χωριά της Μακεδονίας μας. Ενός αλυτρωτισμού που απέτρεψαν με το αίμα τους ο Παύλος Μελάς, ο Τέλλος Άγρας και τόσοι άλλοι μακεδονομάχοι ήρωες.

Μέχρι και ο ίδιος ο Ζάεφ λίγες ημέρες πριν την συμφωνία χρησιμοποίησε στο διάγγελμα του τον εθνικό τους ήρωα και κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ για να «δέσει» τα θεμέλια του νέου "μακεδονικού έθνους" που εσείς παραχωρήσατε.

Όπως λέει κι ο λαός μας: και το "τυρί" είδατε και την "φάκα", αλλά συνειδητά "δε δώσατε ένα παρά"!

Μέχρι και η επιλογή των Πρεσπών για το χαρωπό πανηγυράκι σας μόνο τυχαία δεν ήταν. Είναι το ίδιο ακριβώς μέρος, που πριν 70 περίπου χρόνια κάποιοι άλλοι "ιδεολογικοί συγγενείς" σας διακήρυσσαν τα περί αυτονομίας της Μακεδονίας και της απελευθέρωσης του "Μακεδονικού Έθνους" που ζει υπό τον ελληνικό ζυγό. Αυτοί όμως, έστω μετά από χρόνια, αναγνώρισαν το λάθος τους και αποστασιοποιήθηκαν από αυτή τη θέση, που έπληττε βάναυσα τα εθνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και είναι πρόδηλη η πρόθεση κάποιων σκοτεινών μυαλών της Κυβέρνησης για ένα κακοπροαίρετο είδος ρεβανσισμού. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στο σχόλιο του κ. Τσίπρα, στη «selfie» που περιχαρής ανέβασε στα social media.

Βέβαια στις Πρέσπες υπέγραψε τη συμφωνία, μαζί με τον κ. Τσίπρα και ο κ. Καμμένος, οποίος μαζί με τους Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. προτίμησαν να κρατήσουν τις καρέκλες τους και να δώσουν τη Μακεδονία. Να κρατήσουν τον μισθό τους και να «πουλήσουν» την ψυχή της Ελλάδος.

Οι Έλληνες όμως σύντομα θα σας δώσουν την απάντησή τους.

 

*Πρόεδρος Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας