Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 16:13

Η επιλογή ένταξης σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό

Η επιλογή ένταξης σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό

Του Αντώνη Τσώνη 
Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα για το δημο Καλαμάτας με χαρά βλέπω, απόρροια του νέου εκλογικού νόμου, πολλούς καινούριους συνδυασμούς να σχηματίζονται, κάτι το οποίο θα ωφελήσει τη συνεργασία και την πολυσυλλεκτικοτητα της νέας δημοτικής αρχής. Πράγμα όμως που για να καταστεί εφικτό χρειάζεται πολιτικό πολιτισμό, απουσία κομματικών ή αλλων εξαρτήσεων και κυρίως θέληση για προσφορά συνολικά στους δημότες της πολης και όχι μόνο στους ψηφοφόρους σου...

Θα είναι έγκλημα μετά από τόσα χρόνια κρίσης, που θα έπρεπε να μας κάνουν σοφότερους, να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και να ανακυκλώνουμε πρακτικές που έφεραν τα καταστροφικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών στη χώρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει η μητέρα της ανανέωσης σε πολιτικό προσωπικό και κυρίως σε λογικές που θα βοηθήσουν τον τόπο μας να αλλάξει.

Ο καθένας από εμάς ανήκει κάπου ιδεολογικά ή ακόμα και κομματικά, αυτό δεν μπορεί να εμποδίσει ευρύτερες συνεργασίες ανθρώπων που δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο ώστε να συναινέσουν σε θέματα μείζονος σημασίας για την πόλη είτε ακόμα να δημιουργήσουν μια παράταξη με συγκεκριμένο βέβαια πρόγραμμα και θέσεις που θα καλύπτουν και θα βρίσκουν σύμφωνους όλους τους εμπλεκόμενους.

Τραγικό εν έτει 2019 οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις να φτιάχνονται σε πολιτικά γραφεία, τραγικό τα αυτοδιοικητικά σχήματα να μην βγαίνουν από την ίδια την κοινωνία αλλά σε κλειστές κάμαρες από κομματικούς, οικονομικούς και εκκλησιαστικους παράγοντες.

Είναι προφανές λοιπόν ότι η επιλογή για την ένταξη μου σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό θα γίνει σύμφωνα με τα παραπάνω.

Δεν θα αποποιηθω ποτέ την ιδεολογική και κομματική μου ταυτότητα αλλά θα παλεύω πάντα για τις ιδέες μου και τα πιστεύω μου με όποιο κόστος, γιατί εάν δεν αλλάξεις εσύ πώς περιμένεις από όλους τους άλλους να αλλάξουν...