Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 21:03

ΚΚΕ: Για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Σπάρτη

ΚΚΕ: Για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Σπάρτη

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΚΕ 
Η ΝΔ ξεκαθάρισε και από τη Σπάρτη ότι οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι από την πολιτική της, θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι τα λαϊκά στρώματα της Λακωνίας!..

Ως πρότυπο έφερε τη Μεσσηνία και τον κ. Νίκα (υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ) Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Μεσσηνία «προσέλκυσε μεγάλες επενδύσεις, ξενοδοχειακές και όχι μόνο, δημιούργησε πλούτο, έδωσε ευκαιρίες στα παιδιά να μείνουν στα χωριά τους και να έχουν καλές δουλειές με καλούς μισθούς…».

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθούν δεν διαφέρει και πολύ από την καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πάνω από χίλιοι  αντιλαϊκοί νόμοι που ψήφισαν από κοινού  ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ παραμένουν, ισχύουν και εμπλουτίζονται. Τα μνημόνια που εφαρμόζουν μαζί, όχι μόνο «ζουν και βασιλεύουν» αλλά ούτε καν φραστικά αμφισβητούνται.

Όσον αφορά το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας στηρίζεται στην αφαίμαξη των εργαζομένων στον Τουρισμό, με την ανασφάλιστη εργασία, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση, την δουλειά ήλιο με ήλιο και τους μισούς μήνες το χρόνο.

Όσον αφορά τις επευφημίες του κ Μητσοτάκη για τον «μεγάλο αυτοδιοικητικό άντρα που μεταμόρφωσε την Καλαμάτα, με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα» να θυμίσουμε ότι επί δημαρχίας του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ πνίγηκαν 3 άνθρωποι το 2016 στην Καλαμάτα, καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες.  Γιατί ο προσανατολισμός του κ. Νίκα, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπλημμυρική προστασία. Είναι η προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου με έργα που εξυπηρετούν την ανάπτυξή του, την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Είναι ανάγκη ο λαός της περιοχής να σταθεί απέναντι στην κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, των εκπροσώπων τους σε δήμους και Περιφέρεια, για το ποιος θα είναι οδηγός και ποιος συνοδηγός στη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και της φτώχειας που δημιουργεί.

Μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ο μοναδικός πόλος αντίστασης και προοπτικής για το λαό. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα.