Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 10:17

Δήλωση Δ.Οικονομάκου-Ν.Γόντικα για τις «δημοσκοπήσεις»

Δήλωση Δ.Οικονομάκου-Ν.Γόντικα για τις «δημοσκοπήσεις»

Με αφορμή έναν μεγάλο αριθμό καταγγελιών ψηφοφόρων για τις δημοσκοπικές εταιρείες που είτε αποκρύπτουν, είτε δεν συμπεριλαμβάνουν, είτε δεν καταμετρούν στην έρευνά τους τους Οικονομάκο Δημήτρη, υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας και Γόντικα Νίκο, υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνουμε τα εξής:
«Καταρχήν προκύπτει το λογικό ερώτημα, πώς γίνεται χωρίς να δίνεται η επιλογή στους ψηφοφόρους για πρόθεση ψήφου προς τους υποψήφιους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να καταγράφεται στα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων ποσοστό προτίμησης των υποψηφίων αυτών;
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται δεν αποτυπώνουν ούτε τις τάσεις, ούτε τις απόψεις του εκλογικού σώματος και στερούνται κάθε ηθικής και επιστημονικής βάσης. Αντίθετα, αποτελούν μεθοδευμένη προσπάθεια χειραγώγησης και ρυμούλκησης των ψηφοφόρων προς συγκεκριμένους υποψηφίους, εκλεκτούς των κυβερνητικών κομμάτων, εκλεκτούς μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων της πόλης και της περιοχής.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια διάχυσης ψευδών δημοσκοπικών αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζουμε ότι μια εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" φαινόταν να λαμβάνει ποσοστό 2.0% και στην κάλπη καταγράφηκε ποσοστό 7.2%.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης να μην επηρεαστούν από την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την πραγματική διαφορά, να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ παντού».