Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 17:22

Κόμμα γόνων και επιγόνων, χωρίς προοπτική

Κόμμα γόνων και επιγόνων, χωρίς προοπτική

Του Διονύση Αλευρά 
Σε δίνη αξεπέραστης εσωστρέφειας, με απρόβλεπτες προεκτάσεις, έθεσε το ΚΙΝ.ΑΛ., η απόφαση της κας Γεννηματά, να εκδιώξει, ουσιαστικά, από τους κόλπους της παράταξης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Απόφαση, πολιτικά ζημιογόνος, παραταξιακά καταστροφική, ηθικά εκτεθειμένη...

Επιχειρηματολογώντας για την απόφασή της, η Πρόεδρος, υπεστήριξε, μη πείθοντας ούτε τον εαυτό της, ότι ο Β. Βενιζέλος, εκπέμπει λάθος πολιτικό μήνυμα, ή τέλος πάντων, διάφορο του ιδικού της.

Όταν, όλοι οι Έλληνες, έχουν αντιληφθεί, το διαρκές και διακριτό μήνυμα του Β. Βενιζέλου, για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, μη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και αποκατάσταση του εθνικού και πολιτικού ρόλου της παράταξης.

Επιχειρώντας την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος της κας Γεννηματά, διακρίνουμε την πρόθεσή της για μετεκλογική όσμωση, στα όρια του εναγκαλισμού, με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανοχή της στην προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ.

Η κα Γεννηματά, δεν επιθυμεί, στην παράταξη, την παρουσία του Β. Βενιζέλου, ενώ η ίδια συμβιώνει πολιτικά άρρηκτα με τους διασπαστές του χώρου και με ποικίλους πολιτικούς γυρολόγους, ανύπαρκτης κοινωνικής επιρροής.

Βάλλει, η Πρόεδρος, με πολιτικά αυθάδη και ηθικά αναιδή τρόπο, κατά ενός προσώπου, που την εθνικά κρίσιμη ώρα ανέλαβε ιστορικές ευθύνες διάσωσης της πατρίδας και επιβεβαίωσης του δομικού και αναγκαίου ρόλου της παράταξης, χωρίς υπολογισμό, του προσωπικού πολιτικού κόστους.

Η κα Γεννηματά θυσίασε την Ευρωπαϊκή, εκσυγχρονιστική, αντιδημαγωγική, μεταρρυθμιστική, αισιόδοξη εκδοχή της παράταξης και υιοθέτησε τη μίζερη και καθημαγμένη εκδοχή της, υπακούοντας στο προσωπικό πολιτικό της άγχος, αλλά και τα κελεύσματα, του ερεβώδους και αναχρονιστικού ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Η κα Γεννηματά με τις επιλογές της, ορίζει και καθορίζει το μικρό, ανίσχυρο, λεηλατημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδιωτικού χαρακτήρα, ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. γόνων και επιγόνων, χωρίς ρόλο και προοπτική.