Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 11:30

«Πώς ψηφίζω για μια ισχυρή ΝΔ με ταυτότητα Μεταρρυθμιστή»

«Πώς ψηφίζω για μια ισχυρή ΝΔ με ταυτότητα Μεταρρυθμιστή»

*ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΕΙΛΑ
Οι εθνικές εκλογές την Κυριακή 07 Ιουλίου 2019 δεν είναι ούτε αμφιλεγόμενες ούτε ευκαιριακές, ούτε απάντηση στις πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης. Δεν θα έπρεπε να είναι για τον μέσο πολίτη τουλάχιστον. Οι εθνικές αυτές εκλογές είναι εκλογές «Μόχλευσης»...

Στη γλώσσα της οικονομίας «Μόχλευση» είναι, με απλά λόγια, η δυνατότητα να επενδύσουμε μεγαλύτερα κεφάλαια από αυτά που πραγματικά κατέχουμε. Αυτή η πρακτική επενδύσεων μέσω Μόχλευσης πολλαπλασιάζει τα Κέρδη μας, εάν η αγορά κινηθεί υπέρ μας, αλλά και τις Ζημίες, εάν η αγορά κινηθεί εναντίον μας. Στην πολιτική, η δυνατότητα να επενδύσουμε σε «ιδεολογικά κεφάλαια» εμπλουτίζοντας την επιθυμητή ταυτότητα της επόμενης κυβέρνησης λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το πλεονέκτημα, ωστόσο, στις ερχόμενες εθνικές εκλογές είναι ότι δεν θα υπάρξουν Ζημίες.

Η πολιτική ταυτότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα αποδομήθηκε πλήρως. Ηθικά, αξιακά και πολιτικά, με εξαίρεση το ΚΚΕ, οι εκπρόσωποι του οποίου διατηρούν συνεπή και μη ελαστική πολιτική στάση. Το ποσοστό του κεντρώου χώρου είναι αθροιστικά χαμηλό και δεν υφίσταται πλέον αντιπολιτευτικός πυλώνας, ικανός να ασκήσει τον ρόλο αυτό με το ηθικό εκτόπισμα που απαιτείται σε εθνικό επίπεδο, εάν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, ύστερα από το πέρας αυτής της τετραετίας, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει αντιπολίτευση; Σε τί; Στο μνημόνιο; Στο Μακεδονικό; Στο αφορολόγητο; Στο συνταξιοδοτικό; Στην εξωτερική πολιτική; Στα Capital Controls; Στη φορολογία των επιχειρήσεων; Στην 100% προκαταβολή φόρου; Στη ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ γενικότερα (άμεση & έμμεση); Η λίστα είναι ομολογουμένως μεγάλη, όπως και η απάντηση των ερχόμενων ημερών.

Αν επιθυμείς μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία, σου ζητάω να σεβαστείς τους νέους με σπουδές και αγάπη για την πατρίδα τους. Σου ζητάω να σεβαστείς το μέλλον της παιδείας στην Ελλάδα. Σου ζητάω να σεβαστείς αυτούς που δεν προτίμησαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τον υψηλό μισθό μιας ναυτιλιακής ή μιας πολυεθνικής εταιρείας. Να σεβαστείς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εργάζονται από 10 έως και 15 ώρες καθημερινά. Όταν θα πας στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή, σου ζητάω να σεβαστείς εσένα και εμένα, γιατί προσπαθώ να δημιουργήσω ποιοτικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας στην χώρα μου παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

Για τον λόγο αυτό θα στηρίξω εκείνους, οι οποίοι εμφανίζονται ως οι καλύτεροι μοχλοί επιτάχυνσης της οικονομίας, με άξονα αναφοράς το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θα στηρίξω τους καλύτερους «καταλύτες», για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού και οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις – χωρίς νταούλια, απουσία μόρφωσης και παιδείας, ανειλικρίνεια και έλλειψη σοβαρότητας. Θα στηρίξω τον μοχλό που πραγματικά πιστεύω ότι θα ωφελήσει την εθνική οικονομία, την ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό και την παιδεία της χώρας μου. Θα στηρίξω τη «Δημιουργία Ξανά».

Μακριά από κομματικές ταυτότητες κρατισμού και πελατειακών σχέσεων.
Μακριά από ακραίους και ανεπάγγελτους δεξιούς και αριστερούς Μεσσίες. 
Κοντά σε ιδεολογικές ταυτότητες προόδου και στην πραγματική οικονομία.
Κοντά στην πραγματική φιλελεύθερη ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Με σεβασμό,
Χειλάς Θ. Παναγιώτης
Founder & CEO e-Στέγη του Αριστοτέλη

www.cheilas.gr

*Ο Παναγιώτης Χειλάς είναι  εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας