Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 13:24

Νέες Τεχνολογίες, Βιωματικός Τουρισμός, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Υλοποιήσιμοι στόχοι

Νέες Τεχνολογίες, Βιωματικός Τουρισμός, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας: Υλοποιήσιμοι στόχοι

*ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΗ
Μπορεί να φαντάζει δύσκολη υπόθεση η επανεκκίνηση του Δήμου Μεσσήνης μέσα στο γενικό  κλίμα της κρίσης, το οποίο έχει απλώσει τα πέπλα της και στα οράματα της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο,  κάποιοι στόχοι, με επιμονή ορθή διαχείριση και εκμετάλλευση των κατάλληλων «εργαλείων», είναι υλοποιήσιμοι και ευεργετικοί στον Δήμο Μεσσήνης...

Το Διαδίκτυο σήμερα προσφέρει ανοικτούς ορίζοντες για την άμεση επαφή του πολίτη με τις υπηρεσίες. Η Γραμμή Πολίτη, η διαδικτυακή ενδυνάμωση της σχέσης πολίτη-υπαλλήλου καθώς και η προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάληψη της διαδικτυακής προβολής των καταστημάτων του Δήμου θα πρέπει να μας απασχολήσει στα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Καινοτόμες λύσεις, όπως η ευφυής γεωργία για την πρόληψη των καιρικών φαινομένων και η δημοπράτηση προϊόντων μέσα από το Διαδίκτυο θα δώσουν ώθηση στον πρωτογενή τομέα που αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Ο Βιωματικός Τουρισμός με καλή οργάνωση και στοχευμένη διαφήμιση από τον Δήμο μπορεί να οδηγήσει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και την οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μας που διατηρούν τουριστικές μονάδες και καταστήματα εστίασης κλπ, τα οποία λειτουργούν λίγους μήνες τον χρόνο. Τα δεκάδες χωριά του Δήμου, σε συνάρτηση με δράσεις τοπικών συλλόγων, τη δυναμική των αμέτρητων πεζοπορικών διαδρομών, τα αμέτρητα μνημεία αλλά και η ίδια η Φύση και η φιλοξενία που προσφέρεται απλόχερα στους επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης για τους λάτρεις και φίλους των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που πληθαίνουν στη χώρα μας και αναζητούν διακοπές όλο τον χρόνο.

Τέλος και με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση  του Γεωργίου Θ. Σπυρόπουλου (καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων), όπως αναδεικνύεται και αποδεικνύεται σε αυτήν, η δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Μεσσήνη και άμεσα υλοποιήσιμος στόχος είναι, καθώς υπάρχουν εγκαταστάσεις, και απαραίτητος για πολλούς συμπολίτες μας, καθώς θα τους δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουν κάτι που για σοβαρούς λόγους άφησαν στη μέση και είναι δικαίωμα που πρέπει να διασφαλίζεται, καθώς  έχει να κάνει με την γνώση και την εκπαίδευση.

* Ο Γιάννης Λάσκαρης είναι δημοτικός σύμβουλος στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης»