Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 01:31

Αντωνία Μπούζα: Ήρθαν να δουλέψουν ή να εξυβρίσουν;

Αντωνία Μπούζα: Ήρθαν να δουλέψουν ή να εξυβρίσουν;

Με έκπληξη παρακολουθούμε από τις πρώτες ημέρες, η νέα Περιφερειακή αρχή να περιορίζεται στην λογική ακόμη της παραπληροφόρησης, αντί της κατάθεσης θέσεων και προγράμματος που θα κληθεί να εφαρμόσει...

Ο νέος Περιφερειάρχης με ερεθίσματα από το μακρινό χθες των Νομαρχιών, ξημεροβραδιάζεται  στις πόρτες των Υπουργών, κάτι πρωτοφανές για τα θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που πλέον έχει στα χέρια της όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που της επιτρέπουν να ασκήσει αξιοπρεπώς το ρόλο της, χωρίς παρακάλια στους εκάστοτε Υπουργούς και έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα και τα αιτήματα της ΕΝΠΕ.

Με τι ατζέντα προστρέχει στους Υπουργούς; Με ποιον συζήτησε την ατζέντα, αν την έχει; Ποια δημοκρατική διαδικασία ακολούθησε;  Θέματα όπως τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου και ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος δεν μπορεί να τα χειρίζεται σύμφωνα με όσα ο ίδιος προσωπικά πιστεύει χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία και αγνοώντας το  Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν μάλιστα ανακινούνται και θέματα μεταναστευτικού.

Τα στρατόπεδα λέει της Πελοποννήσου τα θέλει για τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων για να μην πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε ενοίκια.

Οφείλει να ενημερώσει για τα ποσά που πληρώνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και να μην παραπληροφορεί.

Στη Μεσσηνία π.χ. αν είχε καταδεχτεί να ενημερωθεί και να παραλάβει, θα μάθαινε πως μόνο το ΚΕΚ λόγων των ιδιαίτερων αναγκών του βρίσκεται εκτός Διοικητηρίου.

Ελπίζω όμως να μην τον ωθεί σε τέτοια αιτήματα η ανάγκη μεγαλοϊδεατισμού του κ.Νίκα, όπως έγινε με το Δημαρχείο Καλαμάτας και την απίστευτη χλιδή για ένα χώρο εργασίας.

 Όσον αφορά το Διοικητήριο, μία απίστευτη προσπάθεια παραπληροφόρησης εξελίσσεται από τον ίδιο, συνεπικουρούμενος από φιλικά του ΜΜΕ, παρουσιάζοντας άλλη εικόνα από την πραγματική.

Επειδή το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου δεν έχει ξεκαθαρίσει και το είχαμε πει πολλάκις, εκτεταμένες παρεμβάσεις δεν μπορούσαν να γίνουν.

Φροντίσαμε όμως να έχουμε στα χέρια μας μελέτη αντισεισμικής θωράκισης του κτιρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα μόλις λήξει το καθεστώς της ιδιοκτησίας.

Αντί να μιλά για ξεφορτώματα κλπ ας ενημερωθεί καλύτερα για τις πραγματικές ανάγκες του κτιρίου και τις δυνατότητες παρεμβάσεων, αποφεύγοντας φυσικά την προσφιλή τακτική  δανειοδοτήσεων που δεσμεύουν, όπως οι δανειοδοτήσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που πληρώνει ετησίως η Μεσσηνία και την δυσκολεύει στην περαιτέρω απόδοση έργου. Υγρασίες στον 6ο όροφο πράγματι υπάρχουν σε κάποια γραφεία λόγω των μηχανημάτων κλιματισμού που υπάρχουν εκεί και έπρεπε να γνωρίζουν, πως εκεί στεγάζονται μόνο Υπηρεσίες του Δημοσίου που μπορούσαν μόνοι τους να έχουν αποκαταστήσει τις όποιες βλάβες, παρά ταύτα υπήρχε δική μου εντολή εξυπηρέτησης των αναγκών τους από τις Υπηρεσίες μας, όταν προέκυπταν ζητήματα και υπήρχε και σχετική ενημέρωση φυσικά.

Στο συνεργείο ο κ.Αναστασόπουλος, που προσφάτως μάλλον ανακάλυψε την Αμερική, αν είχε παραλάβει αρμοδίως θα είχε ενημερωθεί έγκυρα σε τι κατάσταση είχε αφήσει η κ.Αλειφέρη, η οποία αγνοούσε τις εντολές του κ.Τατούλη και του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα μηχανήματα έργων και τι διορθώθηκε. Στα μηχανήματα έργων αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, ήρθαν ανταλλακτικά και έγιναν άπαντα λειτουργικά. Ενεργοποιήθηκαν επιτροπές όπως και για τα υπηρεσιακά οχήματα για την απόσυρση των παλαιών και μη λειτουργούντων, αλλά πάντα όταν είναι επιχειρησιακά τα μηχανήματα έργων, μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή νέες βλάβες.

Θα ήταν χρήσιμο για τον τόπο αντί της πολυλογίας στα ΜΜΕ περισσότερη δουλειά, αντί της ανάγκης για δημοσιότητα μιας και το έχουμε ξαναζήσει αυτό στη Νομαρχία από τα ίδια πρόσωπα, κατάθεση σχεδίου και θέσεων για το αύριο του τόπου μας.

Οτιδήποτε αποσκοπεί σε παραπληροφόρηση και δήθεν ενδιαφέρον και πρωτοβουλίες και όχι ουσία, θα αναδεικνύεται.

Ας κατανοήσουν επιτέλους πως τελείωσε η προεκλογική περίοδος  και ξεκίνησε η δουλειά.

Εμείς θα είμαστε εκεί παρόντες, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών με καθάρια και δυνατή φωνή.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφ.Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας