Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 19:38

Η απόπειρα χειραγώγησης του ΚΕΘΕΑ

Η απόπειρα χειραγώγησης του ΚΕΘΕΑ

Δρ. Βασίλης Γκιτάκος, Διευθυντής ΚΕΘΕΑ 
Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς η πρώτη ενέργεια που επέλεξε να κάνει η κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα των εξαρτήσεων, ο οποίος πάσχει από ελλείψεις πόρων και εθνικού σχεδιασμού, είναι η απόπειρα χειραγώγησης του ΚΕΘΕΑ. Και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που είναι μια οδός η οποία επιλέγεται σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης...

Η εκλεγμένη, εθελοντική διοίκηση του ΚΕΘΕΑ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του Οργανισμού, ενός Οργανισμού αντίστοιχο του οποίου δύσκολα θα βρει κανείς στην ελληνική πραγματικότητα. Το ΚΕΘΕΑ έχει τεκμηριωμένη  αποτελεσματικότητα, ανοικτή σχέση με την ελληνική κοινωνία, χρηστή διοίκηση και μια εμπεδωμένη πολιτική διαφάνειας και λογοδοσίας. Αδυνατεί να αντιληφθεί κανείς τον κίνδυνο ή τις κατεπείγουσες ανάγκες που διέγνωσε η κυβέρνηση για να προβεί, νύκτα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Και μπορεί φυσικά να κάνει κανείς πολλές αβίαστες υποθέσεις για την σκοπιμότητα.

Το ΚΕΘΕΑ θα υπερασπιστεί τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του, γιατί αυτός είναι που έχει εγγυηθεί μέχρι σήμερα την επίτευξη του σκοπού του, την ποιοτική δωρεάν και χωρίς διακρίσεις δημόσια απεξάρτηση και την επανένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία. Για εμάς το κατεπείγον αυτό είναι.