Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2019 20:11

"Το ψήφισμα των έξι για την ακροδεξιά επιλογή του δημάρχου Καλαμάτας"

"Το ψήφισμα των έξι για την ακροδεξιά επιλογή του δημάρχου Καλαμάτας"

Του Σταμάτη Μπεχράκη 
Το ψήφισμα: “Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από την διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας” είναι το ψήφισμα που εγκρίθηκε  από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Το ξέπλυμα: Απολογία του Δημήτρη Κουκούτση

Πρόεδρος: Τώρα που είσαστε;
Κουκούτσης: Μεσσήνης, Δυτ. Μάνης και Καλαμάτας, υπεύθυνος συνδέσμου υδρεύσεως.
Πρόεδρος: Από πού;
Κουκούτσης: Από εκλογές στο Δήμο, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν έξι παρατάξεις με 17 παρόντες δημοτικούς σύμβουλους και κατά 16.    
Διαφώνησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με την ακροδεξιά επιλογή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου να συνεργαστεί εκτεταμένα και να τοποθετήσει σε έμμισθη θέση τον  αμετανόητο πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτση. 
Ο δήμαρχος, εμφανίστηκε να παίρνει πάνω του την προσβλητική  συνεργασία που διέπραξε τόσο για τον αυτοδιοικητικό κόσμο όσο και την πόλη. Θεώρησε ότι η υπεράσπιση του από τους συμβούλους του, θα έκρυβε την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί. Όξυνε το κλίμα με προσωπικές στοχοποιήσεις συμβούλων  αξιοποιώντας την εξουσία του και χρησιμοποιώντας τη γνωστή παλαιοκομματική επιχειρηματολογία -άκρως υποτιμητική όμως όταν χρησιμοποιείται σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο - ότι δήθεν το σύνολο των έξι μειοψηφιών, που ήταν της αντίθετης άποψης με την δική του, είναι υποκινούμενες (!) από τα αντίπαλα κόμματα της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, τη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τελικά, η πλειοψηφία του Σώματος καταδίκασε την επιλογή της συνεργασίας με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αυτό που υπογράμμισαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που στήριξαν και υπερψήφισαν το ψήφισμα είναι ότι δεν κατηγορούν το δήμαρχο ως ακροδεξιό -παρελκυστικά ισχυριζόταν- αλλά χαρακτηρίζουν όμως την επιλογή του να συνεργαστεί με τον Κουκούτση, ως ακροδεξιά επιλογή.
Η απάντηση ωστόσο του δημάρχου σε αυτή την οδυνηρή απόφαση γι αυτόν, ήταν χαρακτηριστική. Όπως είπε, εκείνοι που θα τον κρίνουν δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά ...οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας. Προσπάθησε  να υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως μη σημαντικό σώμα για τις πράξεις του δημάρχου και παραπέμπει ουσιαστικά ξανά στη συμπεριφορά που επέδειξε την ημέρα της ορκωμοσίας του Δ.Σ., κατά την οποία το χρησιμοποίησε ως ντεκόρ στη δική του ορκωμοσία!
Ένας πρόεδρος Δ.Σ. θλιβερός. Να ενδιαφέρεται μόνο για την παράταξή του. Να ορίζει τη διαδικασία κατά το δοκούν χωρίς έστω και για τους τύπους να συμβουλεύεται τους άλλους δύο συναδέλφους του στο προεδρείο για μια στοιχειώδη συναίνεση. Αντί να απαιτεί τη διακοπή των μόνιμα γνωστών αγανακτισμένων συμβούλων της δημαρχιακής παράταξης διέκοπτε τον ομιλητή που ανέπτυσσε την ερώτηση του λέγοντας, τη φράση που θα την θυμόμαστε για την παρωδία της διεύθυνσης της συζήτησης, "σταματήστε, δεν βλέπετε ότι τους προκαλείτε;"


Σταμάτης Μπεχράκης 
δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας