Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 08:07

Νιώθουμε περήφανοι για το έργο μας

Νιώθουμε περήφανοι για το έργο μας

Της Αντωνίας Μπούζα 
Στην περίοδο που διανύουμε, εκτός των ιδιαίτερων-δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας, υπάρχει εισδοχή στοιχείων που αλλοιώνουν την έννοια της προσφοράς, της αποτελεσματικότητας και των πραγματικών προθέσεων.
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην πατρίδα μας κατείχε εξ΄αρχής, μία υψηλή θέση στην εκτίμηση της κοινωνίας, διότι με αμεσότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον ανταποκρινόταν σε κάθε ανάγκη του συνόλου, αλλά και μεμονωμένων περιπτώσεων κοινωνικών αναγκών...

Φτάσαμε όμως στο σήμερα, που κυριαρχεί η λογική για κάποιους στην  Περιφ. Αυτοδιοίκηση, όχι της προσφοράς έργου και υλοποίησης του προγράμματος βάσει του οποίου εκλέχτηκαν, αλλά κινούνται μόνο, γύρω από ένα παράλογο τρίπτυχο. 

Επικοινωνία, παραπληροφόρηση και οικειοποίηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις εντολές του νέου Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη νέα οπτική, που δοκιμάζει τους νοήμονες και υποτιμά κάθε έννοια δημοκρατικότητας.

Θέλει να εκμεταλλευτεί προς ικανοποίηση αυτού του τρίπτυχου, ότι έτοιμο βρήκε από την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, τη δουλειά και τον κόπο των αιρετών εκείνης της περιόδου, αλλά και τη δουλειά των υπαλλήλων.

Δεν είναι φυσιολογικό από τη μία να δημαγωγεί επικινδύνως, παρουσιάζοντας προεκλογικά ως κρανίου τόπο την Πελοπόννησο  και από την άλλη και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, αλλά και για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον, να φουσκώνει από υπερηφάνεια για τα έργα και τις πρωτοβουλίες της απελθούσας Περιφερειακής Αρχής, διότι λόγω της συνέχειας του κράτους, τυπικά  θα εγκαινιάζει.

Ως Πελοποννήσιος, δικαίως να νοιώθει υπερηφάνεια για το έργο που επιτελέστηκε και συνεχίζεται. Με μία διαφορά όμως. Αυτά δεν αποτελούν δική του προσπάθεια, ούτε δική του πινελιά. Είναι κόπος της παράταξης Τατούλη.

Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω πολλά και στη διάρκεια αυτής της  περιόδου θα το κάνω. 

Πριν λίγες ημέρες, παρέλαβε 35 νέα περιπολικά τα οποία σύμφωνα με το σχεδιασμό Τατούλη, παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Ξέχασε να πει ο κ.Περιφερειάρχης πως η δική του ασχολία με αυτό το θέμα ήταν ανύπαρκτη και αυτό το έργο ήταν καθαρά έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, που ήθελε εμπράκτως να ενισχύσει το δύσκολο έργο της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο.

Για την ακρίβεια των λεγομένων μου αναφέρω ενδεικτικά την από 16-5-2018 Απόφαση του Περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη προς το Αρχηγείο της  ΕΛ.ΑΣ. περί ένταξης της Πράξης «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», με Κωδικό ΟΠΣ 5024466, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου 2014-2020.

Ως έναρξη της Πράξης, ορίστηκε η 1-2-2019 και ως λήξη, η 31-1-2020.

Αυτή αφορούσε την προμήθεια 35 επιβατικών οχημάτων δαπάνης 785.000 ευρώ, την προμήθεια 20 οχημάτων SUV δαπάνης 556.000 ευρώ, 6 ραντάρ και 55 ασύρματους πομποδέκτες. Η συνολική δαπάνη του έργου ήταν 1.499.000 ευρώ.  Εκτός των οχημάτων SUV που θα παραληφθούν μέχρι 30-6-2020, όλα τα λοιπά έχουν παραληφθεί και αποδοθεί..  

Επίκειται και ένα άλλο επακριβώς έργο συνολικής δαπάνης 2.499.000 ευρώ, που αφορά προμήθεια νέων οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πελοπόννησο, ύστερα από την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στις 2-4-2019, ενταγμένο στο ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφ.Πελοποννήσου 2014-2020.

Τέλος του έτους επίσης, παρελήφθη και ένα «καθαρό», ηλεκτροκίνητο όχημα, από την ένταξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ύστερα από πρωτοβουλία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, σε αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και τη δημιουργία σταθμών φόρτισης σε όλη την Πελοπόννησο.

Η διατήρηση της αξιοπιστίας ενός θεσμού σαν τον Περιφερειακό, απαιτεί άλλη συμπεριφορά και δη, γενναιότητα, γι αυτό καλώ τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα  και τα στελέχη του, να σταματήσουν την τακτική της παραπληροφόρησης περί «καμμένης γης» και να εργαστούν ώστε και αυτοί στο τέλος της θητείας τους να αξιωθούν να παραδώσουν ένα τόσο σημαντικό έργο στον τόπο, όπως έκανε η παράταξη Τατούλη.

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Υπεύθυνη Μεσσηνίας ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ