Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 19:01

Πρόβα τζενεράλε

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
Αυτές τις ημέρες, όπως είναι γνωστό, σταματάει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, άσχετα με την πορεία του κορωνοϊού.
Κάποιοι είπαν, πως όλα αυτά τα μέτρα που βίωσε η ανθρωπότητα τους προηγούμενους μήνες, δεν αφορούσαν μόνο την υγεία των πολιτών, αλλά είχαν κι αλλότριους σκοπούς…

Πρόσθεσαν δε, πως στην επόμενη πανδημία, όποιας μορφής κι αν είναι αυτή, δεν αποκλείεται να μας αναγκάσουν να φοράμε εκτός των άλλων κι ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προκειμένου να μας ελέγχουν κατά το δοκούν.

Το παράξενο είναι, πως δεν ακούστηκε τίποτα γι’ αυτά τα βάναυσα μέτρα που πάρθηκαν εν καιρώ ειρήνης, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και αλλού από πολιτειακούς παράγοντες.

Γιατί, αν μη τι άλλο, όλα τα Δημοκρατικά Συντάγματα καθώς και το δικό μας λέει απερίφραστα και χωρίς υπεκφυγές πως: «Η προσωπική ελευθερία του ατόμου είναι απαραβίαστη!».

Εκτός αυτού, όμως, γράφτηκε στον τύπο ότι, τόσο τα μέτρα όσο κι αυτοί που τα επέβαλαν στη χώρα μας, τυγχάνουν αποδοχής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που ξεπερνάει κατά πολύ το 95%.     

Με το αζημίωτο, βέβαια, γιατί η καταιγιστική ενημέρωση, κοινώς «προπαγάνδα», για τα μέτρα προφύλαξης από τον  κορωνοϊό, κόστισαν στον Ελληνικό λαό κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!     

Αν αυτή η πληροφόρηση περί αποδοχής είναι σωστή, τότε αναπόφευκτα τίθενται κάποια αμείλικτα ερωτηματικά: Υπάρχει, πράγματι, πλουραλισμός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην πατρίδα μας ή έχουμε μονοφωνία;

Εκτός αυτού εξακολουθεί να ελέγχει, ως οφείλει, η δημοσιογραφία το δημοκρατικό γίγνεσθαι στον τόπο μας ή έχει πέσει κι αυτή θύμα της οικονομικής κρίσης;

Για να μην μακρυγορούμε, πρώτιστο μέλημα για κάθε πολίτη εκτός από την υγεία, είναι να παρακολουθεί και πως διαμορφώνεται η Δημοκρατία στον τόπο μας.      

Διαφορετικά αυτό που έγινε παγκοσμίως με τον κορωνοϊό, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόβα «τζενεράλε», για μια μελλοντική δικτατορία πάνω στον πλανήτη μας!!!

     Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.