Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 23:37

Βλέπει δράκους η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Βλέπει δράκους η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Της Μαργαρίτας Γρ. Πουλοπούλου 
Παρατηρείται συχνά τελευταία, η διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας και ο ίδιος ο δήμαρχος να “χρεώνουν” στις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου τις αστοχίες στις οποίες προβαίνει η ίδια η δημοτική αρχή. 
Θα έπρεπε να γνωρίζει η δημοτική αρχή πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης, σε κάθε βαθμίδα της πολιτικής ζωής, είναι να ασκεί έλεγχο προς την διοίκηση μέσω της υποβολής ερωτήσεων, να εκφράζει γνώμη είτε θετική είτε αρνητική για τις ενέργειες και αποφάσεις τη διοίκησης, να καταθέτει προτάσεις που κατά τη γνώμη της βελτιώνουν τη λειτουργία -στην προκειμένη περίπτωση- της πόλης προς όφελος των δημοτών... 

Απαραίτητο στοιχείο μιας δημοκρατικής πολιτείας είναι η ύπαρξη αντιπολιτευτικού λόγου, αλλά πιθανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον δήμαρχο Καλαμάτας, που επέλεξε να κάνει συνομιλητή και συνεργάτη του τον πρ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, Δημ. Κουκούτση. 

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν γνωρίζει τα παραπάνω ο κ. δήμαρχος. Αλλά είναι λογικό να δυσκολεύεται, διότι μετά από χρόνια έχει απέναντί του μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιτάσσει ο ρόλος της. 

Αδιαλείπτως η δημοτική αρχή Καλαμάτας προσπαθεί να κρύψει την ανεπάρκειά της στη διαχείριση των υποθέσεων του δήμου και… βλέπει δράκουλες στους συμβούλους της μειοψηφίας. 

Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου