Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 08:44

Ο παραλογισμός της κοινωνίας

Ο παραλογισμός της κοινωνίας

Του Δημήτρη Μπουσούνη 
Με τη στάση εργασίας που έκαναν οι δημοσιογράφοι αυτήν την εβδομάδα, έπαψαν έστω και για λίγο τα ΜΜΕ, να βομβαρδίζουν ανελέητα τον Ελληνικό λαό με πρόσχημα τον κορωνοϊό.
Αυτή η εικοσιτετράωρη διακοπή της καθημερινής προπαγάνδας, εκτός των άλλων, ήταν βάλσαμο στη ψυχική υγεία κάποιων ανθρώπων, που έχουν φτάσει στα όριά τους...  

Η λαϊκή σοφία λέει πως: «Μια φορά λένε κάτι του ανθρώπου και δέκα του γαϊδάρου».

Αυτοί που μας κυβερνάνε, άραγε, σε ποια κατηγορία κατατάσσουν τον Ελληνικό λαό δέκα μήνες τώρα;  

Η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, επιστράτευσε κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσο προκειμένου να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να τον κάνει υποχείριό της.     

Από την άλλη μεριά τα διάφορα μέτρα, που παίρνει κάθε τόσο, όπως: Επιβολή αστρονομικών προστίμων, απαγόρευση συνάθροισης άνω των τριών ατόμων Πανελλαδικά, τρομολαγνία κλπ, δε συνάδουν με βάση τα Δημοκρατικά ιδεώδη.

Απεναντίας ταυτίζονται με φασιστικές πρακτικές και δείχνουν την αδυναμία του κυρίου Πρωθυπουργού, να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση με Δημοκρατικά μέσα.    

Η ικανότητα ενός ηγέτη να επιβληθεί στους συμπολίτες του, δεν καθορίζεται μέσα από δεσποτικές πρακτικές, αλλά με το διάλογο και την πειθώ του ορθού λόγου.

Τέτοια πολιτική, όμως, εκλείπει από την παρούσα κυβέρνηση της χώρας μας και δυστυχώς, χρονιάρες μέρες που έρχονται σε λίγο, θα οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στον παραλογισμό!!! 

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.