Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 11:11

Απειλές και πρόστιμα

Απειλές και πρόστιμα

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη 
Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ πλέον με θέματα γύρω από τον κορωνοϊό, γιατί ο κόσμος έχει αηδιάσει να βλέπει και ν’ ακούει καθημερινά τα ίδια πράγματα.
Όσο, όμως, κι αν προσπαθεί κάποιος ν’ αγιάσει, δεν τον αφήνουν οι διαβόλοι, λέει μια λαϊκή παροιμία.

Καθώς φαίνεται, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό η άρχουσα τάξη έχει χάσει τον έλεγχο και προσπαθεί με θεμιτό κι αθέμιτο τρόπο, να επιβληθεί στην Ελληνική κοινωνία.

Έτσι σε καθημερινή βάση η παρούσα κυβέρνηση απειλεί «θεούς, καιρούς και δαίμονες» με νέα περιοριστικά μέτρα κι επιβολές προστίμων.

Το ό,τι θ’ αποτύχουν κι αυτά όπως απέτυχαν τα προηγούμενα, αυτό είναι σίγουρο. Το ερώτημα είναι, πότε  θα ανακοινωθούν τα επόμενα μέτρα;

Ας μην ξεχνάμε το τι πέρασε ο Ελληνικός λαός με τον κατ’ οίκον περιορισμό και με την προτροπή της κυβέρνησης, «μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς».

Μείναμε, λοιπόν, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να γίνει ένοικος του κάθε νοικοκυριού κι έτσι σημαντική μερίδα του Ελληνικού λαού οδηγήθηκε στα πρόθυρα της τρέλας.

Το ίδιο έγινε και με τις επιχειρήσεις, τις έκλεισαν όλες λέγοντας πως έτσι θα σταματήσει η επέλαση της πανδημίας.

Αντί αυτού, όμως, είχαμε καταβαράθρωση της Ελληνικής οικονομίας, που αγγίζει τα όρια της φτώχειας για την μικρομεσαία τάξη.

Τώρα προσπαθούν με απειλές φασιστικού τύπου, να πείσουν τον κόσμο, να πάει να εμβολιαστεί.

Όλα αυτά, αν μη τι άλλο, είναι κατάλοιπα διακυβέρνησης άλλων εποχών και δεν πρόκειται ν’ αποδώσουν σε τίποτα.

Ας μην ξεχνούν αυτοί οι κύριοι πως, χιλιάδες Έλληνες πολίτες κατά την περίοδο της χούντας, προτίμησαν να παραμείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια, παρά να βάλουν μια υπογραφή και να πάνε στα σπίτια τους!

Αν, λοιπόν, η άρχουσα τάξη δεν είναι ικανή να κυβερνήσει την χώρα με Δημοκρατικό τρόπο και με την πειθώ, τότε καλύτερα να πάει στον αγύριστο και ν’ αφήσει τον κόσμο ήσυχο.

Έτσι όπως κάνει τώρα με απειλές και εξοντωτικά πρόστιμα, δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος.

 

         

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.