Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 00:48

Όταν η αριστεία συναντά την κυνικότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ γίνεται πολυτέλεια

Όταν η αριστεία συναντά την κυνικότητα η ενίσχυση του ΕΣΥ γίνεται πολυτέλεια

Της Μαργαρίτας Πουλοπούλου  
Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σημείο της πανδημίας με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και η κυβέρνηση εξακολουθεί -επιμένοντας στις ιδεοληψίες της- να μην κάνει τίποτα για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. Επιμένει στο ίδιο τροπάριο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Ατομική ευθύνη.

Με εκατοντάδες υγειονομικούς να νοσούν και να βρίσκονται εκτός μάχης και αν προσθέσουμε και όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, μεταφέροντας έτσι όλο το βάρος στα άλλα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Περιμένω τον επόμενο "άριστο" που θα μας πει ότι είναι πολυτέλεια η ενίσχυση του ΕΣΥ. Η μπάλα χάθηκε και έχουν ακόμη το θράσος να μιλούν για ατομική ευθύνη. Ξεφτίλα απύθμενη να σε κάνουν με το ζόρι να αποκτήσεις συναισθηματική ανοσία στις εκατοντάδες νεκρών και διασωληνωμένων συμπολιτών μας. Η αριστεία συναντά την κυνικότητα. 

Είμαστε μόνοι μας. Έχουμε μόνο ο ένας τον άλλο. Προσέξτε τους εαυτούς σας και εμβολιαστείτε. Μόνον ο λαός θα σώσει τον λαό.