Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022 20:59

Η είσοδος των τρακτέρ στην Καλαμάτα

Η είσοδος των τρακτέρ στην Καλαμάτα

Του Παναγιώτη Λάππα  
Ξεκινώντας με κάτι απ’ τα βασικότερα, η δουλειά μας, τα προϊόντα που παράγουμε, στα χέρια μας είναι "φουσκιά" και στα χέρια του κάθε λογής μεταπράτη εμπόρου χρυσάφι.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί εκτός απ’ το ότι, στο σύστημα αυτό, όλα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα αυτών που μας πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα.

Χορτάσαμε από μεγάλες κουβέντες και ψέματα.

Πού είναι η ανταγωνιστικότητα που θα έφερνε χαμηλότερες τιμές και μεγαλύτερους μισθούς; Πού είναι η πράσινη ανάπτυξη με τις νέες δουλειές και τις φθηνότερες πηγές ενέργειας; Πού είναι η απελευθέρωση της αγοράς που θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια; 

Πάνω από 250 νόμους έχουν ψηφίσει οι της ΝΔ και εκατοντάδες όλοι οι προηγούμενοι, για να έρθει η ανάπτυξη που τόσο περηφανεύονται όλοι.

Η ανάπτυξη τους όμως προϋποθέτει πανάκριβο ρεύμα και γενικά πανάκριβη  ενέργεια, την εκτίναξη του κόστους παραγωγή και ζωής, να πουλάμε την σοδειά μας σε εξευτελιστικές τιμές, πολλές φορές και κάτω του κόστους και τα παιδιά μας να δουλεύουν στους επενδυτές με τρεις και εξήντα.

Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για εξωστρέφεια, αυτό εννοούν όταν μιλάνε για ελεύθερη αγορά, για πράσινη οικονομία και πράσινα άλογα.

Εχθές ήταν μια διαφορετική μέρα, η είσοδος των τρακτέρ στην Καλαμάτα, τα χαμόγελα και η επευφημίες των καλαματιανών, εμφάνισαν πιο επιτακτικά την ανάγκη ένωσης και συντονισμού όλων εμάς, των ανθρώπων του μόχθου, που αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε σήμερα και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

 

Παναγιώτης Λάππας

μέλος του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού