Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 23:29

Οι δαίμονες του σκότους

Sleeping Shelterers: Two women and a child. Henry Moore 1940. Ink and watercolour on paper Sainsbury Centre, UEA Photo by Marcus Leith. © The Henry Moore Foundation, UK Sleeping Shelterers: Two women and a child. Henry Moore 1940. Ink and watercolour on paper Sainsbury Centre, UEA Photo by Marcus Leith. © The Henry Moore Foundation, UK

Του Δημήτρη Μπουσούνη 
     Με πληγώνουν περισσότερο κι από τις βόμβες τα φτηνά λόγια της εξουσίας, η υποκρισία κι ο σαδισμός των ισχυρών της γης. 
Μισαλλόδοξα ανθρωπάκια κρατούν σήμερα στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας κι ενώ επικαλούνται την πρόοδο και τον πολιτισμό, τον μεσαίωνα πρεσβεύουν.

Σαν πόντιοι Πιλάτοι βρίσκουν φτηνές δικαιολογίες, για ν’ αρπάξουν την μπουκιά από το στόμα του κοσμάκη και την κάνουν φονικά όπλα.

Σπρώχνουν τους λαούς σε πολεμικές συγκρούσεις και οδηγούν τον κόσμο σαν τα πρόβατα στη σφαγή.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκμηδενίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και κάνουν τον άνθρωπο απάνθρωπο. 

Τον οδηγούν θέλοντας και μη σε απαξίωση ακόμη και της ίδιας του της ζωής.

Κάποιοι κόπτονται, δήθεν, σήμερα για την ειρήνη, ενώ ξεχνούν εσκεμμένα τα φοβερά εγκλήματα που διέπραξαν πριν στην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη κλπ.

Οι Αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες για να κάνουν εκεχειρία και για να σταματούν οι πόλεμοι.

Σήμερα κάποιοι, αντί για κλάδο ελαίας, στέλνουν φονικά όπλα στους αντιμαχόμενους, για να συνεχίζουν το μακελειό και να σκοτώνονται αθώοι άμαχοι πολίτες.  

Σωστή πλευρά της ιστορίας είναι εκείνη η περίοδος, που οι άνθρωποι ευημερούν κι όχι όταν αιματοκυλιούνται οι λαοί προκειμένου να δοξαστούν άφρονοι ηγέτες.

Αν συνεχίσουμε έτσι με πολέμους και δολοπλοκίες, όπως ξεκίνησε η νέα χιλιετία, τότε το μέλλον τόσο το δικό μας αλλά και των παιδιών μας θα είναι αν μη τι άλλο οδυνηρό.   

Έχουμε χρέος ιερό, λοιπόν, όλοι οι σώφρονες άνθρωποι να λέμε όχι στους εχθρούς, στους δαίμονες του σκότους, ναι στην ειρήνη των λαών και την ελευθερία!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.