Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 19:54

Η ώρα της αλήθειας

Η ώρα της αλήθειας

Του Δημήτρη Μπουσούνη  
     Την μαργαρίτα μαδούν τον τελευταίο καιρό τα πολιτικά κόμματα, για το αν θα γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο ή θα πάμε για την επόμενη άνοιξη.

Γιατί, άραγε, θα πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές, όταν η παρούσα κυβέρνηση διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή;

Μήπως τα έχουν κάνει θάλασσα ως τώρα και δεν μπορούν να διαχειριστούν άλλο την άθλια κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα;

Κάτι ανάλογο είδαμε να συμβαίνει και το έτος (2009) από την ίδια κυβερνητική παράταξη, με πρωθυπουργό τότε τον ανιψιό του θείου, που εγκατέλειψε τον πρωθυπουργικό θώκο δύο χρόνια νωρίτερα.

Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε πως η Ελλάδα, από οικονομική άποψη, βρισκόταν τότε στο χείλος του γκρεμού και στη συνέχεια οδηγηθήκαμε θέλοντας και μη στα μνημόνια.

Το να παίρνει το καπελάκι του ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και να φεύγει πριν τελειώσει τη θητεία του, σημαίνει, αν μη τι άλλο και ασέβεια απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών που τον ψήφισαν.  

Από την άλλη μεριά, βέβαια, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, μπορεί να είναι λύτρωση για μεγάλη μερίδα του λαού όταν βρίσκεται στα όρια του νευρικού κλονισμού και δεν ξέρει τι να κάνει.

Τρία χρόνια τώρα με την παρούσα κυβέρνηση στην εξουσία τα είδαμε όλα!!! 

Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, εγκλεισμός στα σπίτια και καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που ούτε επί χούντας δεν είχαμε γνωρίσει.

Από την άλλη μεριά είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς τους ξυλοδαρμούς των νέων επειδή βγήκαν στις πλατείες για να πιούν μια μπύρα; Την απαγόρευση κατάθεσης στεφάνων στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τα πρόστιμα μαμούθ που επέβαλαν σε μικρομάγαζα κι απλούς πολίτες;

Όλα αυτά εύλογο ήταν να φέρουν ψυχοπλάκωση στον Ελληνικό λαό, με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, την ενδοοικογενειακή βία και την απίστευτη αγριότητα των νέων με κάθε μορφής μπόουλινγκ.

Με το που ξελασκάραμε λιγάκι απ’ αυτήν τη φοβερή δοκιμασία, είχαμε στη συνέχεια τις απειλές των Τούρκων κι έναν γενικότερο πόλεμο στην Ουκρανία μεταξύ των δύο μπλοκ, που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει,

Τέλος είδαμε τον πληθωρισμό να φτάνει στα ύψη σε αγαθά πρώτης ανάγκης και την άγρια φορολόγηση των πολιτών σε καύσιμα και ρεύμα.

Για όλα αυτά η παρούσα κυβέρνηση ασκεί μία άθλια προπαγάνδα λέγοντας πως όλα βαίνουν καλώς και με δυσκολία μπορεί να ξεχωρίσει κανείς την πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση.

Η λαϊκή σοφία λέει, όμως, πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σε κάποια στιγμή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι θα έρθει η ώρα της αλήθειας!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.