Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 01:39

Ηθικό υπόβαθρο

Ηθικό υπόβαθρο

Του Δημήτρη Ν. Μπουσούνη

Δεν είναι μόνο η οικονομική ανέχεια που ταλαιπωρεί ανέκαθεν μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και η καταπάτηση των Δημοκρατικών θεσμών εκ μέρους της εκάστοτε εξουσίας.

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο οδηγηθήκαμε στον εμφύλιο σπαραγμό, γιατί δεν έγιναν σεβαστά κάποια από τα ατομικά δικαιώματα σημαντικής μερίδας του Ελληνικού λαού.  

Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που φτάσαμε στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών και τότε η χώρα μπήκε για επτά χρόνια στο γύψο.

Οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια και οι εξορίες ήταν καθημερινό φαινόμενο και γέμισαν τα ξερονήσια με πολιτικούς Έλληνες κρατούμενους.

Η λογοκρισία που επιβλήθηκε ευθύς αμέσως προς κάθε κατεύθυνση, εκτός των άλλων, οδήγησε τελικά και στην τραγωδία της Κύπρου.

Μετά την μεταπολίτευση πιστέψαμε όλοι, πως θ’ άλλαζαν τα πράγματα αλλά η Δημοκρατία μας συνέχισε να κουτσαίνει και βάδιζε επάνω στ’ αχνάρια των προηγούμενων δεκαετιών.

Η απομάκρυνση της βασιλείας από τη χώρα μας αντικαταστάθηκε από την οικογενειοκρατία και με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα βόλευαν ανερυθρίαστα τα δικά τους παιδιά.

Έτσι η φτωχολογιά, προκειμένου να βρει μια θέση στον ήλιο, αναγκαζόταν να καταφεύγει στο φιλοδώρημα και στην υποτέλεια του ρουσφετιού.   

Όλα αυτά οδήγησαν κατόπιν στη χρεοκοπία και στον ευτελισμό των Ελλήνων, όπου γης, εκ μέρους των ξένων δανειστών μας.

Όταν μετά από πολλές θυσίες βγήκαμε απ’ αυτόν το διασυρμό, μάθαμε ξαφνικά πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από κοριούς και παραμάγαζα της ρουφιανιάς.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο καθρέπτης της καταρράκωσης των Δημοκρατικών θεσμών, εκ μέρους της άρχουσας τάξης και της ασυδοσίας του κεφαλαίου.

Η παραδοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού πως οι παρακολουθήσεις είναι  νόμιμες, αλλά αυτός δεν ξέρει τίποτα, οδηγεί στο συμπέρασμα πως στη χώρα μας δεν κάνει κουμάντο το κράτος αλλά το παρακράτος.

Εκτός κι αν όλα αυτά ήταν σκηνοθετημένα έτσι, ώστε οι παρακολουθήσεις σημαντικών προσώπων να έχουν σα σκοπό την ομηρία.  

Τέλος αυτά που ακούστηκαν για τις υποκλοπές στο Ελληνικό κοινοβούλιο, μας κάνουν να τρομάζουμε γιατί κάποιοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κοίταξαν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Θα θέλαμε να δούμε, λοιπόν, με τι ηθικό υπόβαθρο θα βγουν αύριο αυτοί οι «κύριοι», να ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού αλλά κι αν η Ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει να επιβραβεύει τέτοιες πολιτικές!!!

 

Δημήτρης Ν. Μπουσούνης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.