Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 23:46

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
«Χαιρετίζουμε το περήφανο «ΟΧΙ» του κυπριακού λαού, που σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στα τρομοκρατικά διλλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στη Μεσσηνία και υπογραμμίζει ότι ο…

…λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την παραμονή σε φιλομονοπωλιακούς και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ σημειώνεται ότι «πρέπει να είναι καθαρό ότι η κλιμάκωση της επίθεσης αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων της Κυπριακής εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και δεν περιορίζεται στο κούρεμα των λαϊκών καταθέσεων. Και προσωρινή λύση να βρεθεί στην Κύπρο με δεύτερο πλάνο, τα μεροκάματα θα πέσουν κι άλλο, τα ασφαλιστικά δικαιώματα θα χτυπηθούν, θα γίνει ό,τι έγινε στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Η πραγματικότητα αυτή είναι αποτέλεσμα αφενός της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα αποκαλύπτουν ότι η ένταξή της στην ΕΕ δεν ήταν λύση σωτηρίας και λαϊκής ευημερίας, όπως προπαγανδίζονταν.
Ο κυπριακός λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, βαδίζοντας στον δρόμο της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της μη ένταξης σε καμία ιμπεριαλιστική συμμαχία όπως ο ΝΑΤΟϊκός «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη».