LEONIDAS MPALIKHS
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 21:31

Επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ ή εκλογή 4 βουλευτών της ΝΔ;

Επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ ή εκλογή 4 βουλευτών της ΝΔ;

Του Θοδωρή Μπολέτη 

Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ

“Την τελευταία περίοδο τα επιτελεία της ΝΔ έχουν πάρει φωτιά! Από την μία κλαίγονται για να μην χάσει η ΝΔ τους 4 βουλευτές στο νομό. Από την άλλη έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν τα διάφορα πιθανά σενάρια. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός αναπαράγει επιχειρήματα του τύπου "το ΚΚΕ δεν βγάζει έδρα, άρα είναι χαμένη ψήφος", μέχρι και υποτιμητικά σχόλια για το βουλευτή του ΚΚΕ. Αυτό το άγχος συμμερίζονται και ορισμένα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίθεση όμως με τις επιδιώξεις τους, η ζωή είναι πεισματάρικη και ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ο λαός μόνο τα τελευταία 8 χρόνια είδε τους βουλευτές της Μεσσηνίας μαζί:

να ψηφίζουν το 3ο Μνημόνιο, τους αντιλαϊκούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φόρο - λεηλασία στα λαϊκά στρώματα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι εναλλάξ κάθονταν είτε στα κυβερνητικά έδρανα είτε σε αυτά του "υπουργείου συμπολίτευσης".

Τι κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια ο λαός της Μεσσηνίας; Τίποτα! Βουλευτές καθημερινά απίκο και σούζα στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Νομού. Ο κόπος τους και το άγχος είναι η εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης των μεγάλων ομίλων και το επιχειρηματικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα κέρδη τους.

Απόντες από τα καθημερινά προβλήματα του Μεσσηνιακού λαού. Απόντες από τους μεγάλους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Τα εργοτάξια και τις οικοδομές τις ξέρουν από τις κορδέλες και όχι από τον κόπο των οικοδόμων. Τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις τα βλέπουν στις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες και μέσα από τις επιδοτήσεις των δισ. που τους χαρίζουν. Πίσω από την βιτρίνα όμως ξέρουν καλά ότι οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται για την κερδοφορία. Τον τουρισμό τον σπρώχνουν, διαφημίζοντας τα "χλιδάτα" δωμάτια και τους διάσημους πελάτες, όμως αυτά προϋποθέτουν την τζάμπα εργασία και τη μισή δουλειά - μισή ζωή χιλιάδων. Την πολύπαθη ύπαιθρο την βλέπουν σαν φιλέτο, όταν η αγροτική οικογένεια αγκομαχά για να βγάλει ένα πιάτο φαί.

Στην Μεσσηνία δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Από την μία είναι οι πολλοί που παράγουν, δουλεύουν υπηρετώντας το "όλοι για όλους". Από την άλλη είναι μια χούφτα που ζει από τη δουλειά των πολλών.

Αυτή η πλειοψηφία πλέον θα έχει το δικό της βουλευτή, ο οποίος θα είναι καθημερινά πλάι τους, στον αγώνα τους, η φωνή τους.  Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν κάνουν καριέρα, ούτε ζουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Είναι γνωστό ότι καταθέτουν τα πάντα στο ΚΚΕ και ζουν όπως η πλειοψηφία του λαού, μαζί με το λαό.

Μέσα σε λίγες μέρες (από τις 21 Μάη μέχρι σήμερα) ο λαός της Μεσσηνίας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό. Στάθηκε αλληλέγγυος στους κατοίκους της Καλλιρρόης που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τους έκαναν σκουπιδότοπο. Βοήθησε τους διωκόμενους Αλαγόνιους που το κράτος αποδείχτηκε ανίκανο και γραφικό όταν είναι να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολλών, ενώ ικανότατο όταν είναι για τις μπίζνες του κεφαλαίου. Ανέδειξε εργατικά ατυχήματα, ενάντια στην "ομερτά" όλων των άλλων δυνάμεων, που είτε κάνουν τα πάντα να τα κρύψουν, είτε όταν αναγκάζονται να τα παραδεχτούν, λένε φταίει η κακιά στιγμή.

Στη δεδομένη λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έρχεται, ο λαός της Μεσσηνίας έχει ανάγκη από ισχυρή, μαχητική 100% αντιπολίτευση. Το ζητούμενο δεν είναι το "ποιος θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης", που είναι το κοινό μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά ποιος θα εμποδίσει τα 100δες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν, ποιος θα παλέψει για μέτρα ανακούφισης του λαού. Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σε αυτό το δρόμο. Γιατί στο δίλημμα τα κέρδη ή οι ζωές μας, απαντά στην πράξη και με το πρόγραμμά του, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Οι κομματικοί μηχανισμοί των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ θεωρούν τον κόσμο "υποχρεωμένο" να τους ψηφίσει. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και σε απειλές και ψυχολογικούς εκβιασμούς "θυμίζοντας" ποιος διόρισε τον παππού του αλλουνού...

Κατανοούμε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι στον Νομό έχουν ενοχληθεί από την εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ. Αγωνιούν και καλά κάνουν, γιατί το ΚΚΕ δεν το έχουν στο χέρι. Ξέρουν ότι δεν θα υποστείλει την σημαία της διεκδίκησης και της πάλης, θα συνεχίσει να είναι 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι στο χέρι του Μεσσηνιακού λαού και μπορεί να γράψει ιστορία, να κάνει την έκπληξη που θα τρομάξει τους υπαίτιους των προβλημάτων μας.

Στο δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου στη Μεσσηνία, ο λαός πρέπει να απαντήσει με επανεκλογή βουλευτή του ΚΚΕ και όχι με την εκλογή 4 βουλευτών της ΝΔ!”.