Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 16:27

Άρχισε το "γαϊτανάκι" των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Καλαμάτας

Άρχισε το "γαϊτανάκι" των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Καλαμάτας

Του Θανάση Παντέ
Άνοιξε για τα καλά το «πανηγύρι» των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Καλαμάτας, ανεπισήμως βέβαια αλλά χωρίς προσχήματα πλέον…

Προς το παρόν πάντως μόνο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, ανακοίνωσε ευθαρσώς την υποψηφιότητά του, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι το… κοσκινίζουν, βολιδοσκοπώντας τις καταστάσεις, που μόνο ξεκάθαρες δεν θεωρούνται.
Ότι θα γελάσουμε στην επερχόμενη αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδο είναι βέβαιο αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι παρήγορο κιόλας, για το μέλλον της αυτοδιοίκησης στην εποχή του «Καλλικράτη», που μόνο αισιόδοξη δεν διαγράφεται, αν κρίνουμε από την τρέχουσα περίοδο, που δεν είναι από τις καλύτερες εν μέσω της κρίσης.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες πάντως παραμένουν έντονες και αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν. Είναι σίγουρο ότι θα δούμε ξανά στην πόλη σκηνές «απείρου κάλλους», όπως το 2006, τότε που εμφανίστηκαν 12 εν δυνάμει υποψήφιοι για το αξίωμα του δημάρχου!
Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα, ενώ η κρίση θεριεύει γύρω μας, με αμέτρητες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και την απαξίωση των θεσμών να γίνεται ολοένα εντονότερη.
Προς το παρόν πάντως οι διερευνητικές βολιδοσκοπήσεις κυριαρχούν αλλά κανείς δεν τολμά να βγει μπροστά και να εκδηλώσει επωνύμως το ενδιαφέρον του.
Οι περισσότεροι ελπίζουν προφανώς στην εύνοια κάποιου κόμματος, κυρίως της Ν.Δ., η οποία άλλωστε κυριαρχεί στην αυτοδιοίκηση στο νομό αυτή την περίοδο. Αλλά αυτή η εύνοια στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη σε καμία περίπτωση και για κανέναν.
Ο κίνδυνος εκλογικού «στραπάτσου» είναι πολύ πιθανός και η Ν.Δ., ως κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει μόνη της κάποια στιγμή, δεν θα πάρει εύκολα και αβασάνιστα ρίσκο με αβέβαια αποτελέσματα.
Μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές βέβαια, που θα γίνουν το Μάιο του 2014, υπάρχει ακόμα πολύς καιρός, ενώ θα μεσολαβήσει στα τέλη Ιουνίου και το καθοριστικής σημασίας συνέδριο, για το ιδεολογικό πλαίσιο της Ν.Δ. που θα καθορίσει και τις εν συνεχεία κινήσεις της.
Ο νοών νοείτω και οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ας μη βιάζονται, γιατί μπορεί να «καούν» νωρίτερα απ’ ότι πιστεύουν…