Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 01:05

Για την εξελισσόμενη επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τον απεργιακό Ριζοσπάστη

Για την εξελισσόμενη επίθεση στο ΚΚΕ με αφορμή τον απεργιακό Ριζοσπάστη

Του Γιάννη Γιάνναρου*
Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση προχώρησε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στο κλείσιμο της ΕΡΤ, το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, τα δικά του ΜΜΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των εργαζομένων της ΕΡΤ και των δικαιωμάτων τους...

Αυτή η συνεπής στάση του βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, πρώτ' απ' όλα της κυβέρνησης. Γιατί αποκάλυψε για άλλη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα αυτής της επίθεσης, που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, αλλά όλους όσοι θα χάσουν τη δουλειά τους με το κλείσιμο άλλων δημόσιων οργανισμών, με πρώτα στη λίστα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Βεβαίως, η ανάπτυξη της πάλης αντικειμενικά επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση των εργαζομένων της ΕΡΤ, αφού ήταν ο πρώτος οργανισμός που έκλεισε η κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ αποκάλυψε επίσης ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο χέρι τις τεράστιες υποδομές της, τα δίκτυα και τις συχνότητές της. Να ξεμπερδεύει οριστικά με τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά στο χώρο των ΜΜΕ. Θέλει έναν πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό προπαγάνδας, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Και, προπάντων, να σβήσει από το χάρτη των ΜΜΕ τη φωνή του ΚΚΕ και του οργανωμένου εργατικού - λαϊκού κινήματος, όλους τους αγώνες που αμφισβητούν τις βασικές επιλογές της και την εξουσία των αστών.
Γι' αυτό και η απαγόρευση του ψηφιακού σήματος του «902» από την DIGEA, την κοινή εταιρεία των μεγαλοκαναλαρχών, και οι απειλές του ΕΣΡ και της κυβέρνησης. Γι' αυτό και η λυσσαλέα επίθεση στον «Ριζοσπάστη» και τον «902», στα ταξικά σωματεία των Λιθογράφων και των Πρακτορείων Τύπου.
Την ίδια επίθεση στο ΚΚΕ, στα ταξικά σωματεία του χώρου, αλλά και στα ΜΜΕ του Κόμματος, με αιχμή τον απεργιακό «Ριζοσπάστη», έκαναν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ - ΠΟΕΣΥ), από κοινού δηλαδή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, διακινώντας συκοφαντίες περί απεργοσπασίας.
Αλήθεια, οι του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής», την οποία κυκλοφόρησαν την Δευτέρα, μετά την απόφαση που άνοιγε το δρόμο για σπάσιμο της απεργίας, απεργούσαν και μαζεύτηκαν μετά την απόφαση για να κάνουν την έκδοση; Αυτά δε γίνονται. Ήταν προετοιμασμένοι, δίνοντας την ύλη για την κυριακάτικη έκδοση. Άλλωστε, αυτή είναι η Κυριακάτικη τους εφημερίδα. Που σημαίνει ότι έστω και μια μέρα της απεργίας οι δημοσιογράφοι τους δούλεψαν.
Είναι κάτι παραπάνω από υποκρισία αυτή η τακτική. Όπως και αυτή της «Εφημερίδας των Συντακτών», που χύνει το δικό της δηλητήριο, λες και είναι ΣΥΡΙΖΑίικη, για δήθεν απεργοσπασία στον «Ριζοσπάστη». Τα ίδια εμετικά διακινούν και οι χρυσαυγίτες από τα μπλογκ τους στο διαδίκτυο.
Η έκδοση και κυκλοφορία του απεργιακού «Ριζοσπάστη» ήταν μια ακόμα συμβολή του ΚΚΕ και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και όλων των εργαζομένων στους οργανισμούς του Δημοσίου, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης οδηγούνται σε λουκέτο-εξπρές, με χιλιάδες απολύσεις.
Ο απεργιακός «Ριζοσπάστης» ήταν το «αντίπαλο δέος» στη «δημοσιογραφία» των μεγαλοεργολάβων - μεγαλοεκδοτών, που κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα από το Σάββατο για να μας πουν για τους «υψηλούς μισθούς» των εργαζομένων στην ΕΡΤ, για τις ακριβές παραγωγές που τις πληρώνει ο ελληνικός λαός, για τα φαινόμενα διαφθοράς και όλη την απαίσια κυβερνητική προπαγάνδα που ακούσαμε και διαβάσαμε ακόμα και εδώ σε τοπικά ΜΜΕ. Ήταν η μόνη εφημερίδα που βρέθηκε απέναντι και σε κόντρα μαζί τους υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, των εργαζομένων συνολικά. Αφιέρωσε όλο το ρεπορτάζ και την αρθογραφία του για να προβληθούν οι κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη σε όλες τις ΕΡΤ και τις ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως στην σελίδα 4 έχει ρεπορτάζ για την κινητοποίηση στην Καλαμάτα. Όταν όμως την Παρασκευή οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο διασωματειακό έθεσαν την πρόταση οι δημοσιογράφοι οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι να περιφρουρήσουν την Απεργία ώστε να μην κυκλοφορήσουν τα Σαββατιάτικα απεργοσπαστικά φύλλα, όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, αριστερές και μη, καταψήφισαν την πρόταση αυτή. Αλλά και εδώ τοπικά αυτοί που επιτίθενται στον Ριζοσπάστη για απεργοσπασία, γιατί σφύριζαν αδιάφορα για την απεργοσπασία τοπικού μέσου από την πρώτη μέρα αντί να πάνε να οργανώσουν την περιφρούρηση του αγώνα τους.
Στο ΚΚΕ αυτά δεν μας φοβίζουν ούτε καν μας αγχώνουν. Εμείς, για να γνωρίζει ο κόσμος, ζητήσαμε εξαίρεση από τα σωματεία για να κυκλοφορήσει ο απεργιακός ριζοσπάστης. Και ενώ τα σωματεία γνώριζαν πως το Σάββατο θα κυκλοφορήσουν απεργοσπαστικά όλες σχεδόν οι κυριακάτικες εφημερίδες, για να επιτεθούν στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, αρνήθηκαν να μας δώσουν την άδεια. Το ΚΚΕ όμως είναι επαναστατικό κόμμα και δεν πρόκειται να υποταχθεί στα πουλημένα συνδικάτα. Εμείς ένα δίκαιο αγώνα θα τον στηρίξουμε και θα τον οργανώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο. Το αποδείξαμε στους αγώνες των Ναυτεργατών στα λιμάνια, που ακόμα μας βρίζουν ο Σαμαράς παρέα με τις Χρυσαυγούλες και τους εφοπλιστές, το αποδείξαμε στην Χαλυβουργία, στους Μετανάστες σε όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και τοπικά στις περιφρουρήσεις στην Π.Ο.Τ.Α., στην Δικτύωση, στον Μαρινόπουλο κλπ.
Πάντως τελειώνοντας έχει σημασία να δούμε 3 από τα μέσα που επιτίθενται στο ΚΚΕ με αφορμή τον Απεργιακό Ριζοσπάστη.

  • Το «ethnikismos.net» είναι μια σελίδα των φασιστοειδών στο διαδίκτυο, «θυγατρική» του επίσημου ιστότοπου απ' όπου εκπέμπει το εθνικιστικό και αντικομμουνιστικό της δηλητήριο η Χρυσή Αυγή
  • Ο Εργατικός Αγώνας είναι μια ιστοσελίδα που συγκεντρώνει διάφορα ναυάγια της ταξικής πάλης και άλλους αποχωρήσαντες από το ΚΚΕ.
  • Και η «Αυγή», είναι η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το φύλλο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ονομάστηκε «απεργιακό». Είχε όμως όλη την ύλη της κυριακάτικης έκδοσης και αποκλείεται να ετοιμάστηκε μέσα στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν από την εξαίρεσή της την Κυριακή το απόγευμα από την απεργία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί της εργάστηκαν εν μέσω απεργίας για να βγάλουν το φύλλο, όπως άλλωστε είχε προτείνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ από την Παρασκευή, προαναγγέλλοντας τη λήξη της απεργίας.

Όλοι αυτοί βεβαίως πρωτοστατούν καθημερινά στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα γιατι γνωρίζουν πως εχθρός του αφεντικού τους (Καπιταλισμός) είναι το ΚΚΕ και οι ταξικές δυνάμεις που παλεύουν σε κάθε χώρο για την οργάνωση της πάλης ώστε ο λαός ο ίδιος να τους ανατρέψει και να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

*Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ