Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 16:26

Εκ βαθέων στην Ενεδροχώρα της Γουηβερίας

Εκ βαθέων στην Ενεδροχώρα της Γουηβερίας

Του Θανάση Παντέ
Σας χαιρετίζω φίλτατοι για άλλη μία φορά στη στήλη, ύστερα από αρκετό καιρό, ομολογουμένως, κι ενώ οι εξελίξεις τρέχουν ασταμάτητα και δεν προλαβαίνουμε να τις παρακολουθήσουμε…

Τα γεγονότα τρέχουν και μας προσπερνούν και ασθμαίνοντας τα ακολουθούμε, συχνά δυσκολευόμενοι να τα κατανοήσουμε

 

***

Αυτός ο ανεκδιήγητος νέος υπουργός Υγείας, γνωστός για την αμετροέπεια και την τσιριχτή φωνή του, δεν πρόλαβε να αναλάβει τα καθήκοντά του κι έκανε το θαύμα του, δηλώνοντας ευθαρσώς πως αν χρειαστεί να κλείσει νοσοκομεία θα τα κλείσει!
Και να σκεφτείτε ότι ακόμα δεν είχε ενημερωθεί!
Αν δηλαδή ήταν ενημερωμένος τι θα ανακοίνωνε;
Από την αμετροέπεια των πολιτικών δεν θα ξεφύγουμε εύκολα.
Τουλάχιστον ας περιορίσουν το θράσος τους όσο γίνεται. Γίνεται;
Ασφαλώς γίνεται, αρκεί βέβαια οι πολίτες να τρίξουν τα δόντια και να τραβήξουν αυτιά σε όλους αυτούς τους αυτάρεσκους και αναιδείς που μνημονιολογούν έχοντας χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου.

***

Η αίσθηση του μέτρου δεν έχει χαθεί μόνο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό πολιτικό επίπεδο.
Οι ταγοί της αυτοδιοίκησης στη Μεσσηνία συνεχίζουν το γαϊτανάκι των βραβεύσεων με καινούργιο «θύμα» αυτή τη φορά τον διαπρεπή καθηγητή αεροδιαστημικής και συνεργάτη της NASA, Περικλή Παπαδόπουλο.
Από τότε που ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει η Καλαμάτα διαστημική πύλη, η σχετική φιλολογία οργίασε με έντονες παραφιλολογικές διαστάσεις.
Έτσι άρχισε και συνεχίζεται ανενδοίαστα πλέον η παραφιλολογία και το παραμύθιασμα βεβαίως ότι από την Καλαμάτα θα φεύγουμε για το διάστημα και μάλιστα πολύ σύντομα, μόλις το 2015!
Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό δεν είναι μπορεί να γίνει βέβαια αλλά καλό θα είναι να προσεχθούν περισσότερο τα όσα ο Περικλής Παπαδόπουλος παρουσίασε με την ανάλογη επιχειρηματολογία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση ο εφιάλτης της γραφικότητας παραμονεύει.

***

Ρωτώντας τους φίλους μαγαζάτορες πως πάει η κίνηση τα μαγαζιά τους τώρα που είναι καλοκαίρι, οι απαντήσεις δεν είναι και τόσο αισιόδοξες.
Μπαίνοντας στον Ιούλιο ανέμεναν πολύ περισσότερα, τα οποία όμως δεν προέκυψαν, αφού ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος στα έξοδά του.
Η κρίση είναι εδώ και οι επιπτώσεις της πολλές και καθόλου ευχάριστες, όπως γνωρίζετε από την εμπειρία σας.
Όσοι είχαν την ψευδαίσθηση ότι φέτος θα «βουλιάξει» από τουρισμό η Ελλάδα προφανώς εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.
Για τη Μεσσηνία ειδικότερα το «παραμύθι» πηγαίνει σύννεφο από τους ταγούς του τόπου, που μιλούν χωρίς να έχουν συναίσθηση των όσων λένε, λες και απευθύνονται σε χαχόλους…
Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτά τα ισχυρίζονται άνθρωποι που δεν ξεμυτίζουν από τα γραφεία τους να βγουν στο δρόμο και στον κόσμο να δουν τι γίνεται και παρ’ όλα αυτά έχουν το θράσος να θέλουν να έχουν άποψη.
Όσοι ισχυριζόντουσαν ότι θα σώσουν την παρτίδα οι Ρώσοι τουρίστες, την πάτησαν και τώρα κλαίνε τους καταλόγους που ετοίμασαν στα Ρωσικά!
Παρ’ όλα αυτά η ελπίδα παραμένει ζωντανή, άλλωστε το καλοκαίρι συνεχίζεται, όπως και η διάθεση για παραμύθιασμα βέβαια…
Η στήλη στέλνει αισιόδοξο μήνυμα κόντρα σε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη.
Το καλοκαίρι είναι εδώ και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.

Εις το επανιδείν…_