Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 15:20

Τα δήθεν ανεξάρτητα και αδέσμευτα σχήματα είναι για τη νομή της εξουσίας

Τα δήθεν ανεξάρτητα και αδέσμευτα σχήματα είναι για τη νομή της εξουσίας

Του Νίκου Γόντικα*
Τα κωμικοτραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, δείχνουν τον εκφυλισμό στον οποίο έχει επέλθει η παράταξη του κ. Τατούλη που στηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αντί να λύσουν στην…

…παράταξή τους ζητήματα που τους αφορούν, ήρθαν στο ΠεΣυ, με ευθύνη της ηγετικής τους ομάδας (Τατούλης, Χειβιδόπουλος, Νικολάκου…) και για τέσσερες ώρες οι πιο θερμόαιμοι, έβριζαν τους μέχρι χθες συνοδοιπόρους τους και τους στόλιζαν με χαρακτηρισμούς, καρφιά και υπονοούμενα.
Αποδεικνύεται και από αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα ότι, από την «κρεατομηχανή» του κ. Τατούλη και όσων λειτουργούν αυταρχικά για να υλοποιηθεί αντιλαϊκή πολιτική, δεν γλυτώνει κανείς.
Είναι ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Η συνάθροιση στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αναχωμάτων που συγκροτούνται σε δήθεν ανεξάρτητα, ακομμάτιστα και αδέσμευτα σχήματα είναι για τη νομή της εξουσίας και την υλοποίηση της Ευρωενωσιακής πολιτικής.
Η απέχθεια του εργάτη, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου, της νεολαίας, των γυναικών για τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα πρέπει να εκφραστεί πολιτικά, να περάσουν απέναντι.
Να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, να προσπεράσουν τα αναχώματα που στήνουν, τύπου Ελιάς και Ποταμού που είναι κόμματα Super Market, έχουν απ’ όλα.
Να γυρίσουν την πλάτη στους υποψηφίους Περιφερειάρχες και στα σχήματα που συγκροτούν, αυτοί που αλλάζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σαν τα πουκάμισα όπως οι κ. Τατούλης-Βουδούρης-Μανώλης και παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητοι.
Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ κι ας μην συμφωνούν σε όλα μαζί του. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια στο λαό, κι επιβεβαιώθηκε.
Όταν όλοι οι άλλοι πανηγύριζαν για τον Καλλικράτη που θα έφερνε ανάπτυξη κι ευημερία στο Δήμο και στην Περιφέρεια, μόνο το ΚΚΕ είπε στο λαό ότι είναι αντιδραστική μεταρρύθμιση στο αστικό κράτος, ότι με τις συνενώσεις των Δήμων θα προκύψουν πιο μεγάλα σχήματα για να μεγαλώσουν οι δουλειές για τους μικρούς και μεγάλους εργολάβους, για τους προμηθευτές και τους μελετητές που έχουν αλώσει τους Δήμους και την Περιφέρεια και ροκανίζουν τα πακέτα και τον πλούτο που παράγει ο λαός.
Πρέπει να απολογηθούν όλοι τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και τα αναχώματα του αστικού πολιτικού συστήματος, που έλεγαν στο λαό ότι με την ένταξη στην ΕΟΚ τα αγροτικά μας προϊόντα θα κατακλύσουν την αγορά των 300 εκατομμυρίων και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, ότι με την ένταξη στην ΟΝΕ και στο ευρώ θωρακίζουμε τη χώρα, διαμορφώνουμε την Ισχυρή Ελλάδα.
Μόνο το ΚΚΕ μίλησε για το λάκκο των λεόντων, για λυκοσυμμαχία καπιταλιστικών κρατών. Είναι πολύ όψιμη η δήθεν ευρωσκεπτικιστές κι αριστεροί επαναστάτες τύπου Λαφαζάνη, Αλαβάνου και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι και χθες λιβάνιζαν την ΕΕ.
Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στο Δήμο, στην Περιφέρεια για να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση παντού, να δυσκολέψουμε, να παρεμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, να αποτρέψουμε άλλα που ήδη έχουν σχεδιαστεί, να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.
Να ανοίξει ο δρόμος για γενικότερες αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.

*Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου